Serge Vinkenvleugel van RTV Drenthe is gastheer van de benefietavond. Op het programma staan liedjes uit populaire musicals als Sister Act, Les Misérables, Tarzan, Grease en Lion King, de presentatie van het team van Martijn en Jannes live.

Kaarten kosten 15,- euro en zijn verkrijgbaar bij Arjan Jonkers (info@grenzeloosmedia.nl) aan de kassa van Theater De Tamboer, Bruna en Totaal Gemak in Winkelcentrum De Weide in Hoogeveen en CD Hal Ruinen. De gehele opbrengst van de kaartverkoop komt ten goede van het Team Doldersom en ALS.

Tour du ALS

Martijn Doldersum uit Hoogeveen is één van de bekendste amateurvoetballers uit het noorden van het land. In 2013 kreeg hij te horen dat hij lijdt aan de genadeloze ziekte ALS, waar nog steeds geen geneesmiddel voor is gevonden. ALS (Amyotrofische Laterale Sclerose) is een zeer ernstige zenuw-/spierziekte, waardoor de zenuwcellen in het ruggenmerg en de hersenen langzaam afsterven.

Spiergroep voor spiergroep valt uit. Gemiddeld leeft iemand nog maar drie jaar nadat de diagnose gesteld is. Om geld te genereren voor onderzoek naar deze ziekte organiseert Tour du ALS op 30 mei voor de derde maal een sponsorgebeuren op de Mont Ventoux in Frankrijk.

Deelnemers

Deelnemers gaan per fiets, wandelend of hardlopend naar de top. Het team van Martijn telt elf deelnemers. Martijn gaat zelf, als zijn lichamelijke gesteldheid dat toelaat, met een goede vriend op een tandem de berg op.

Ook Tamboerdirecteur Jan Werkhoven fietst mee. Het team van Martijn volgen kan op www.facebook.com/teammartijndoldersum. Meer informatie over de Tour de ALS en rechtstreeks doneren kan via deelnemers.tourduals.nl/team/7