Meppel – Bernard Koning (43) is ook in het nieuwe voetbalseizoen hoofdtrainer van MSC. Voor de oud-eerste elftalspeler betekent dit dat hij zijn vierde seizoen in gaat bij de zaterdag vijfdeklasser. Ook de assistent-trainer Johnny Tanalepy en verzorger Hajo van der Helm hebben hun contracten verlengd.

Bernard Koning degradeerde in zijn eerste seizoen met MSC uit de 4e klasse E. Vorig seizoen streed Koning met MSC samen met Borger om de eerste plaats. Door het voortijdig beëindigen van de competitie promoveerde Borger. In de huidige competitie bezet de inwoner van Havelte met zijn ploeg na vier competitierondes ongeslagen de 2e plaats achter Udiros dat drie punten meer heeft maar ook een wedstrijd meer heeft gespeeld.

De hoofdtrainer is blij met de contractverlenging. “Laat ik vooropstellen dat ik uitkijk naar eindelijk weer een volledig voetbalseizoen. Ik kan namelijk niet wachten om met de ambitieuze en talentvolle spelersgroep waarover ik bij MSC beschik weer ‘normaal’ aan de slag te gaan. Daarnaast maken komende zomer vanuit de jeugd nog meer talenten de overstap naar de senioren. Dat betekent dat de concurrentie toe gaat nemen. Een hele interessante ontwikkeling.” Koning is blij dat de hele technische staf inclusief de begeleiding heeft aangegeven ook in het nieuwe seizoen door te gaan. “We vormen met elkaar een mooi en goed team en hebben een gezamenlijke missie.”

Ook MSC-voorzitter Arjan Jonkers is blij dat de staf van het eerste elftal intact blijft. “Het besluit om met elkaar door te gaan wordt binnen onze vereniging breed gedragen. De leden van de commissie Voetbal Technische Zaken waren er dan ook snel met elkaar uit. We willen met elkaar bouwen aan de toekomst en een voor iedereen weer herkenbaar MSC. Bijvoorbeeld met een eerste en tweede elftal met veel spelers die vanuit onze jeugdelftallen zijn doorgestroomd naar de verschillende selecties of andere seniorenelftallen. En om de meest talentvolle spelers uit te blijven dagen, is het belangrijk om zo snel mogelijk met het 1e en 2e elftal door te groeien naar een hoger sportief niveau.”