Als beter worden met vallen en weer opstaan gaat, dan heeft MSC 1 zaterdag in Wijthmen een lelijke val gemaakt. Aan de rand van Zwolle gingen de wit-zwarten, voor de gelegenheid gekleed in prachtig zwart-blauw van hoofdsponsor Unie-Pool, keihard onderuit. Er werd met 3-2 verloren.

Wie denkt dat MSC dit seizoen op z’n sloffen bovenin de 4e klasse gaat meedraaien, komt bedrogen uit. Ook al is er veel talent, denken spelers dat ze goed zijn en weten ze dat in woord en gebaar ook regelmatig voor het daglicht te brengen, er moet eerst altijd hard gewerkt worden voordat een goed resultaat gehaald kan worden. En dat gebeurde zaterdag aan MSC-zijde een half uur lang niet, terwijl de thuisploeg die gevraagde werklust wel opbracht. Gevolg? Een 3-0 achterstand voor MSC na een half uur, gefrustreerde spelers en een woeste trainer Guido Wind.

Het leek vooraf allemaal zo mooi. Prachtig weer op één van de laatste dagen in oktober. Lekker twintig graden, een heerlijk zonnetje, een prachtig veld en ook nog eens spiksplinternieuwe tenues. Alle ingrediënten aanwezig voor een goed resultaat op het prachtige sportpark De Elshof. Maar in plaats vanaf minuut 1 wakker te zijn, stond het halve elftal vanaf het eerste elftal nog te slapen. En dat tot groot plezier van de door blessures geteisterde thuisploeg.

Het nog ongeslagen MSC werd met messcherpe uitvallen overrompeld. Bijna elke aanval van de roodwitten was raak. Met Max Streppel als uitblinker en ijverige verbindingsman tussen middenveld en aanval. De snelheid van Tom Diepman werd prima uitgenut. Er was amper een kwartiertje gespeeld of het stond 2-0. Beide doelpunten kwamen op naam van Tom Diepman. Eerst werd hij voor de Meppeler doelman gezet door Max Streppel. En vervolgens had hij de bal voor het intikken na een vrije trap van Jari Ebeling, panklaar gelegd door Mark Schonewille. Wellicht speelde ook onderschatting een rol bij MSC, maar ondanks veel balbezit werd erg weinig gecreëerd van die zijde. Wijthmen bleef wel effectief. Stan Noordman stond aan de basis van de derde treffer. Vlak voor hij uitviel met een handblessure opende hij op Streppel, die het overzicht behield, waardoor Lucas de Wit de bal simpel kon binnenlopen. MSC mocht van geluk spreken dat het voor rust niet nog 4-0 werd. Een schot van de keihard werkende Jari Krul raakte via de vingertoppen van Ruben Sijbom de paal. De ruime achterstand was voor trainer Guido Wind aanleiding om in te grijpen. Hij stuurde de verdedigers Tim Veenema, Daan Admiraal en Hajo van der Helm de dug-out uit voor een warming-up en wisselde zelfs Dave Everts voor spits Mart Jonkers.

Dat het in de rust knalde in de Meppeler kleedkamer was dan ook geen wonder. Trainer Guido Wind hield een heuse donderspeech teneinde deze middag te redden wat er te redden viel van de hoge ambities van zijn elftal. Drie spelers bleven achter in de kleedkamer. MSC pakte na rust de zaken wel energieker op. Het resulteerde in de 3-1 van Hajo van der Helm die attent was nadat Naoufal Essayah de bal op de lat had geschoten. Toen 10 minuten voor tijd ook Soufiane Elkadouri nog de 3-2 aantekende, leek MSC nog een resultaat te kunnen halen. De gelijkmaker kwam er ook, maar de scheidsrechter keurde de kopbal van Mart Jonkers vanwege buitenspel af. Diezelfde Jonkers was nog een keer dichtbij de 3-3, maar zijn inzet werd door de Wijthmen-keeper met de voeten gekeerd. En ook Björn Lefferts had het geluk deze keer niet aan zijn zijde en zag zijn inzetten gekeerd worden of naast en over gaan. Uiteindelijk kreeg de thuisploeg loon naar werken. Na een ruime blessuretijd floot de scheidsrechter af en bleef MSC met een dikke vette kater achter. In Wijthmen werd een beschamende nederlaag geleden die de mannen van het eerste maar eens goed aan het denken moet zetten. En dan niet naar anderen wijzen, maar eerst zelf goed in de spiegel kijken en de vraag stellen: heb ik er zelf alles aan gedaan om een prestatie neer te kunnen zetten? Het antwoord laat zich wel raden. Deze week twee keer hard trainen en op naar komende zaterdag. Dan is thuis FC Ulu Spor de tegenstander.

Opstelling MSC: Ruben Sijbom, Jort Veelo, Niek Kuurman (45. Tim Veenema), Jaron Keizer (45. Daan Admiraal), Hidde Bakker (45. Hajo van der Helm jr.), Dave Everts (35. Mart Jonkers), Jesse Bakker (75. Roy Kuiers), Max van Dijk, Björn Lefferts, Soufiane Elkadouri en Naoufal Essayah.

Foto’s: Kees Veelo