Na het gelijke spel van vorige week tegen Alcides stond vandaag de tweede bekerwedstrijd op het programma. We mochten om 09.00 uur aantreden tegen Olympia ’28 E1. Ook deze ploeg speelt in de 1e klasse. De tegenstander van vandaag had vorige week met ruime cijfers gewonnen van FC Meppel E2, we waren dus gewaarschuwd. Voor de wedstrijd had trainer Marco Schravemade na het bekend maken van de opstelling duidelijk gemaakt wat de taken waren voor de verdedigers, de middenvelders en de aanvallers. Het was afwachten hoe dit zou worden opgepakt door de spelers. Na de warming-up werd er door MSC afgetrapt en werd Olympia diect vastgezet met heerlijk positiespel.
De zijkanten werden goed benut, de bal werd goed rondgespeeld en de de keeper van de gastheren werd flink onder vuur genomen. Als je niet beter wist dan zou je denken dat onze jongens al langer met elkaar samenspelen.
Verdedigers Jochem en Thomas waren absoluut de baas achterin. Middenvelders Elon, Wiradj, Jeftha en Daan hielden bij balbezit het veld goed breed en lieten creatieve aanvallen zien aan de meegereisde toeschouwers. Aanvallers Jordi, Bart-Jan en Jaimy waren een nachtmerrie voor de verdediging van Olympia. Ze gaven bij balverlies de verdedigers geen seconde rust om een aanval op te bouwen. En met Werner in de goal sta je als trainer en leiders toch rustiger langs de lijn.
Dankzij het goede spel stond er tijdens de rust een 1-5 voorsprong op het scorebord. Omdat verschillende spelers wat pijntjes hadden moest Marco in de tweede helft noodgedwongen ongeplande wissels toepassen. Dit had meteen een negatief effect op het spel. Het werd vooral erg onrustig. Olympia maakte hier goed gebruik van en kwam langzaam maar zeker steeds dichterbij. Toen het 5 minuten voor tijd 4-5 stond werd het zowaar nog erg spannend. Gelukkig wisten Bart-Jan en Wiradj uiteindelijk MSC naar een 4-7 overwinning te schieten. De doelpuntenmakers van vandaag waren Jordi 3x, Wiradj, Jaimy, Bart-Jan en Jeftha. Na de wedstrijd werd Marco aangesproken door de hoofd jeugdopleiding van Olympia, en tevens vorig jaar docent van Marco tijdens de trainerscursus. Deze vertelde Marco erg onder de indruk te zijn van het niveau van MSC-Antaris E2. Ook voegde hij er aan toe “Als jullie E2 al zo sterk is, dan ben ik erg benieuwd naar de E1 van MSC”. Steek dit compliment maar in je zak!!! Jongens, we hebben weer erg van jullie genoten. We gaan er hard aan werken om het hoge niveau van de eerste helft een hele wedstijd vast te houden.