De jubileumactiviteiten in het kader van het 95-jarig bestaan van voetbalvereniging M.S.C.-Datell zijn woensdagmiddag 6 april officieel van start gegaan. De jongste jeugd van de club bracht een bezoek aan bioscoop Movie Unlimited.
Maar liefst 80 E- en F-pupillen verzamelden zich om 13.30 uur bij de ingang van de bioscoop.
Daar werden zij verwelkomd door de jubileumcommissie in de personen van Henry Stuifzand en Jaqcueline Broers. Het was een drukte van jewelste in de hal van de bioscoop, het zag er helemaal ‘zwart-wit’ van de mensen. Bijna alle spelertjes waren in clubtenue gekomen en velen hadden zich heel leuk opgemaakt of verkleed. Zaal 2 was helemaal voor M.S.C. gereserveerd. De kids zochten een goede plek en voor de allerkleinsten was er een stoelverhoging beschikbaar, zodat ook zij goed zicht hadden. Jeugdvoorzitter Tinus Nijstad liet de kinderen van tien naar nul aftellen en verwelkomde daarna de E- en F-pupillen met hun begeleid(st)ers. Toen was het woord aan Thim van Movie Unlimited die verklapte dat de animatiefilm Robots gedraaid ging worden en dat iedereen in de pauze drinken en chips kon krijgen . Deze mededelingen konden rekenen op veel gejuich en een groot applaus. De film was geweldig en genieten geblazen.
In de pauze maakte Thim bekend dat twee spelers een prijs hadden gewonnen omdat ze zich voor deze bijzondere en feestelijke gelegenheid zo fraai hadden uitgedost. Koen Bloemen, speler van M.S.C. F3, en Thom Nijstad, speler van M.S.C. E2, kregen een schitterende prijs overhandigd.
Na de pauze werd de film afgekeken en gingen alle aanwezige kinderen en begeleiders na de voorstelling met een zeer voldaan weer naar huis. De film was een prima keuze en de jeugd van M.S.C.-Datell heeft dan ook enorm genoten van deze door Movie Unlimited aangeboden filmmidag.
Hiermee is de aftrap van de jubileumactiviteiten van M.S.C. een feit. De kop is eraf, een goed begin is het halve werk, dat belooft dus nog heel wat voor de rest van de week.

Kijk voor meer foto’s van de Jubileumbingo in de Fotogalerij (http://www.mscdatell.nl/gallery/)