De Meppelers straalden niet de echte wil uit die nodig was om deze klus te klaren. In de heenwedstrijd was Rheden nog met liefst 2-6 verslagen, maar dat zat er deze middag absoluut niet in.De beslist niet overtuigende sluitpost Marc te Witt werd te weinig op de proef gesteld door de MSC-aanvallers en verdedigend lieten de Meppelers ook enige steekjes vallen.
De eerste echte kans was voor Stefan Bollen. Hij werd in de 13e minuut door Yves Heskamp uitstekend gelanceerd, maar zijn schot ging net naast. Na een halfuur was Rheden op haar beurt dicht bij een treffer, maar een venijnige kopbal van Hiele van Valburg werd door MSC-keeper Marc Holterman prima gepareerd. Vlak voor de pauze had doelman Te Witt een pasklaar antwoord op een hard schot van Sebastian Sparenberg.
Vrijwel meteen na de thee ging het mis voor MSC. Nadat Branco de Kock eerst nog een dot van een kans had gemist, was het een minuut later wél raak. Een schot van Martin Kleine-Holte werd door doelman Holterman matig verwerkt, waarna De Kock de bal het laatste zetje over de doellijn kon geven: 0-1.
Met nog een halfuur op de klok moest de vrouwelijke arbiter S. de Jong uit Vegelinsoord het spel noodgedwongen stilleggen. Grensrechter A. Oost kon vanwege een spierscheuring niet verder en in allerijl moest een vervanger worden opgetrommeld. Na een oponthoud van zo’n dertien minuten nam waarnemer M. Strijker de vlag over en kon het duel worden vervolgd.
Van Valburg was meteen dicht bij de 0-2, maar Holterman greep goed in. MSC-trainer Leo Blom probeerde daarna met drie verse wissels – onder meer Tjisse Kerkstra werd als extra spits ingebracht – het tij nog te keren. Het laatste halfuur kenmerkte zich echter vooral door enkele opstootjes en diverse gele kaarten. Er kwam nog een soort slotoffensief van MSC, maar het wilde allemaal niet lukken voor de Meppelers. In de 88e minuut moest Yves Heskamp na zijn tweede gele kaart het veld verlaten. Ook in de acht minuten blessuretijd werd niet meer gescoord. De vreugde was groot bij de spelers van Rheden: zij hadden hun allereerste zege van dit seizoen behaald.