Urk D3 bleek een solide ploeg te zijn met iets meer dreiging vanuit de voorhoede en met een betere bezetting op het middenveld. De spelers van MSC zetten daar een gezonde dosis werklust tegenover. Ook de meegereisde ouders en begeleiders spoorden het team aan om alles uit de kast te halen. Het werd een boeiende en spannende pot voetbal op het hoofdveld van sv Urk. In de eerste helft begon MSC te afwachtend terwijl Urk liet zien dat het over een goed voetballende ploeg beschikte met veel loop- en combinatievermogen. MSC moest in het begin alle zeilen bijzetten maar pakte de draad gaandeweg het wedstrijdverloop goed op! Er werd weer gecoacht en er werd goed opgebouwd. Het omschakelen en het aansluiten vanuit de verdediging naar voren moet de volgende keer vlotter gebeuren.De verdediging van MSC had de handen vol aan de snelle voorhoede van Urk, maar Jochem, Bram, Jonathan en Bart-Jan lieten zich niet gek maken en onze keeper Gaël onderschepte bovendien vele ballen.

Toch wist Urk vanuit een snelle omschakeling op voorsprong te komen (1-0). MSC doorzag het gevaar te laat en greep te laat in. Praat met elkaar jongens! Dat geldt zowel voor de keeper als voor de verdedigers! Toch wist MSC korte tijd later weer gelijk te scoren: op het middenveld werd de bal weer veroverd en Youri schoof de bal hoog in het doel (1-1). Tijdens de rust werden weer de nodige aanwijzigingen gegeven en de spelers pepten elkaar flink op.Wat volgde was een spannende tweede helft met kansen over en weer. De voorhoede had het echter wel moeilijk om met de kansen goed om te gaan. De opbouw van achteruit zag er goed uit, ook de zijlinies deden goed mee en er werd goed gecombineerd maar Urk hield de verdediging potdicht. Bovendien was er iedere keer het gevaar van de snelle omschakeling bij de Urkers en hun counter. Een kwartier vóór tijd maakte Urk de 2-1. Dat was sneu voor de Meppelers! Een aantal kleine kansjes volgden nog maar de stand bleef zo. Toch kunnen we terugzien op een prachtige en leerzame wedstrijd voor de jongens.Bovendien krijgen we Urk nog thuis en is er nog van alles mogelijk! Ook hopen we dat Max, Niels en Kyrill er de volgende keer weer bij zijn. Bram en Bart-Jan nemen even wat rust vanwege hun liesblessures en volgende week is het Creil D1 thuis!