De weersomstandigheden waren goed en het kuntgrasveld lag er keurig bij. Na een tweetal buitentrainingen en diverse zaaltoernooien hadden de Meppelers weer zin in een echte pot voetbal! Omdat Sam Kamphuis, Werner Pol en Dylan Wielhouwer afwezig waren deden we voor deze wedstrijd een beroep op Rogier Kattenberg en Gideon Hanemaayer. Wiradj Santram kon niet meedoen vanwege een blessure.In de beginfase van de eerste helft moest MSC zich nog instellen op de tegenstander. Door snel te handelen maakte de tegenstander in no time al twee doelpunten. MSC herpakte zich en er werden verdedigend even wat aanpassingen gedaan. Jordi de Ruiter schoof terug naar de rechterkant van de verdediging om met zijn snelheid de linkerspits/linkermiddenvelder van Staphorst af te remmen. Op deze manier kwam Mitchell Wielhouwer ook weer beter in zijn spel en ontstond meer evenwicht en overleg in de verdediging. MSC kwam beter in haar spel en ook op het middenveld werd er goed gespeeld.
Aanvallend zorgden Jaimy Schravemade, Milan van der Veen en Gideon Hanemaayer voor een aantal doelrijke kansen maar de verdediging van Staphorst zag er ook solide uit.
In de tweede helft zagen we twee strijdvaardige ploegen aan het werk met kansen over en weer. Wat opviel was dat MSC alert reageerde bij de omschakeling naar balbezit. Het middenveld switchte goed en even later met Jordi weer voorin kreeg MSC een aantal goed uitgespeelde kansen om een doelpunt te maken. Bij een mooi opgezette aanval vanuit het midden scoorde Jordi halverwege de tweede helft de 1 – 2. De rest van de tweede helft zagen we een goed voetballend MSC dat nog tot diverse kansen kwam. Maar dat kleine beetje geluk ontbrak ons om de gelijkmaker nog te maken. Na afloop konden we terugzien op een boeiend duel tussen een tweetal leuke ploegen. Staphorst D1 nog succes in jullie eigen competitie en scheidsrechter Herrie Huberts nog bedankt voor het fluiten!
Komende zaterdag speelt MSC D2 thuis tegen Alcides D3 en we hopen dat de weersomstandigheden geen roet in het eten zullen gooien! Man de wedstrijd deze keer werd verdediger Sander Kattenberg.