De jaarlijkse boottocht van de klussenclub van MSC was weer een groot succes. Met volop zon vertrok de club, aangevuld met de gasten Henk Koops en Wim (van het Erf) richting de Ronduite waar de boot afgemeerd lag.
Na inscheping van de club werd het anker gelicht en werden de trossen losgegooid. Waarna onder leiding van kaptein Barend Mulder het wijde sop van de Belter Wiede gekozen werd.
Nauwelijks op stoom, er was geen wind dus zeilen ging niet, werden de eerste oorlams al ingenomen en na de tweede en de derde enz. kwam de stemming er goed in.
Na een paar uurtjes gevaren te hebben werd er aangelegd in een uitspanning te Wanneperveen voor weer een versnapering. Een aantal mensen van onze zustervereniging Alcides hadden ook het idee gehad om te gaan varen en na begroeting scheepten zij zich daar ook in voor een boottocht.
Na een uurtje op het terras werd er weer ingescheept en werd er weer koers gezet.
Om een uur of 4 werd de boot weer afgemeerd bij de Ronduite en na het dek zwabberen enz. vertrok het hele gezelschap richting MSC alwaar een voortreffelijke BBQ klaarstond.
Al met al een geweldige dag en zeker weer voor herhaling vatbaar.