Het bestuur van MSC beëindigde dinsdagavond het contract met de hoofdtrainers Bijen en Scherpen, omdat het onvoldoende vertrouwen had dat de samenwerking tussen trainers en spelers de komende weken zou leiden tot handhaving in de hoofdklasse. Met in zes weken nog acht competitieduels te spelen, bezet MSC momenteel de dertiende plaats in de hoofdklasse A. De wit-zwarten die het zaterdagavond in Friesland opnemen tegen SZW Boso Sneek, spelen vervolgens op dinsdagavond 4 april de kwartfinale van de districtsbeker, uit tegen regerend bekerkampioen Staphorst.

Leo Blom en Jan Derk Brandsma gaan de interim-klus bij MSC combineren met het hoofdtrainerschap bij ‘d Olde Veste’54. De Steenwijker zaterdag eersteklasser heeft ingestemd met het verzoek van Blom en Brandsma om bij MSC het seizoen af te maken. Blom en Brandsma waren van 2009 tot 2015 al hoofdtrainer bij MSC en kenden in die tijd vele successen. Zo promoveerden zij naar de hoofdklasse, bereikten ze meerdere keren de nacompetitie en stonden ze op de drempel van promotie naar de Topklasse. Nu moeten zij er dus voor zorgen dat MSC zich handhaaft in de hoofdklasse.

MSC-voorzitter Arjan Jonkers is blij met de snelle oplossing. ‘Natuurlijk is het erg vervelend wat er allemaal is gebeurd. Het voortijdig beëindigen van de samenwerking met trainers is nooit leuk. Een garantie dat het gaat lukken is het ook niet, maar het belang van de vereniging staat altijd voorop. En dat belang is dat iedereen zo gemotiveerd mogelijk is én wordt om voor lijfsbehoud te strijden. Wij zijn blij dat Leo en Jan Derk ons in deze moeilijke situatie willen helpen. Ik denk dat zij op dit moment de beste oplossing zijn. Zij kennen een groot aantal spelers en hebben MSC al een paar keer zien spelen. Een lange voorbereidingsperiode om aan de slag te gaan hebben zij dus niet nodig. En die tijd is er ook niet. We spelen in zes weken tijd acht finales in de competitie. Handhaving is het doel.’ Blom en Brandsma staan vrijdagavond voor het eerst voor de groep en nemen zaterdag in de uitwedstrijd tegen SWZ Boso Sneek voor het eerst plaats op de bank.