Geachte leden van MSC,

Vandaag, zaterdag 12 september 2020, is het bestuur van de Meppeler Sport Club net na de middag door één van haar leden op de hoogte gesteld van het positief testen op het coronavirus. De persoon die het betreft is in de afgelopen week, langer dan een kwartier én binnen een straal van 1,5 meter, in contact geweest met meerdere leden van onze vereniging. Voor het bestuur is dit aanleiding geweest om de vandaag nog te spelen thuis- en uitwedstrijden van de seniorenteams (mannen en vrouwen) niet meer door te laten gaan en het clubhuis te sluiten. Dit alles is gebeurd in overleg en op advies van de GGD Drenthe en ook gemeld bij de KNVB en de gemeente Meppel. De personen die in contact zijn geweest met de positief corona geteste persoon, worden zo snel mogelijk benaderd door de GGD voor een bron- en contactonderzoek.

In overleg met de op zondag voetballende lagere elftallen is besloten dat deze morgen wel in actie komen. De spelers van deze twee teams zijn namelijk niet in contact geweest met de positief geteste persoon en vertonen ook geen symptomen die horen bij het coronavirus.

Als bestuur doen wij er alles aan om verdere verspreiding van het coronavirus binnen onze vereniging te voorkomen. Daarom hebben wij besloten tot en met komende woensdag alle trainingen van de seniorenteams niet door te laten gaan. Wat betreft de jeugdtrainingen zien wij geen risico’s. Deze kunnen dan ook gewoon doorgang vinden.

Verder roept het bestuur leden die last hebben van verschijnselen die horen bij het coronavirus (o.m. droge hoest, koorts, vermoeidheid, keelpijn, hoofdpijn, diarree), op zich zo snel mogelijk te melden bij de GGD en ook het bestuur van MSC te informeren door contact te leggen met onze corona-verantwoordelijke Daniel de Wit: danieldewit.msc@gmail.com of 06-20624255.

Voorts doen wij nogmaals een dringend beroep op onze leden om zich te houden aan de coronaregels. Dus blijf bij klachten thuis, houd 1,5 meter afstand van anderen, was vaak uw handen , hoest en nies in uw elleboog, vermijd drukte en houd u aan de coronaregels die gelden op onze accommodatie. Laten wij er met elkaar voor zorgen dat het coronavirus ons niet opnieuw in zijn greep krijgt !

Met vragen of opmerkingen over dit bericht verwijzen wij u naar: voorzitter@mscmeppel.nl

Pas goed op jezelf en de mensen om je heen,

Met vriendelijke, sportieve en gezonde groet namens het bestuur van MSC,

 

Arjan Jonkers,

voorzitter