De Meppeler voetbalverenigingen Alcides, FC Meppel en MSC hebben sinds enige tijd nieuwe buren. In de krant lazen we onlangs al dat MSC’ers zich daar in het zweet werken, maar kunnen we er ook rustig van uitgaan dat de scholencombinatie mensen levert die bij de drie clubs een lekker potje willen voetballen.

De nieuwe buren zijn natuurlijk via de officiële wegen reeds van harte welkom geheten, nu doen we dat ook nog eens via onze eigen site.

Jaren geleden verhuisde een buurman van mij naar Brabant. Meppel was niet bourgondisch genoeg voor hem, de stad leefde niet volgens hem. Gedeeltelijk moest ik hem gelijk geven, want op zondag lijkt de binnenstad uitgestorven, terwijl mijn ex-buurman zondagsochtends een ontbijtje bij elkaar scharrelt bij ‘de Turk’.

Als je echter goed oplet, dan merk je dat Meppel wel degelijk bourgondisch is ingesteld. Zo fietste ik afgelopen zaterdag door het centrum, op weg naar MSC. De kerkklok had nog geen negen uur geslagen en waren er reeds mensen op diverse terrassen neergestreken. Bier werd nog niet geschonken; men zat aan koffie dan wel thee te nippen. Op één der terrassen zat Wiecher, een man met een bourgondische uitstraling. Aan de tafel zaten een vijftal anderen en….. waren stil. Wiecher was aan het vertellen, onder andere over buren. Maar ook over zijn dochter en tijdens dit laatste onderwerp kon je merken dat hij trots was op zijn kleine meid. Alhoewel….. klein zal ze vast niet meer zijn. Oud genoeg om haar kinderen op zaterdagmorgen naar de voetbal te brengen. Misschien hadden haar kinderen inmiddels al de leeftijd dat zij zaterdagsmiddag zich zelfstandig naar het sportpark verplaatsten. En….. let op mijn woorden: die kinderen zullen ongetwijfeld buurkinderen over de streep trekken om op voetbal te gaan. Want….. zo werken die dingen.

RW

buren2 buren3 buren4 buren5 buren6 buren7 buren8 buren9 buren10 buren11 buren12 buren13 buren14 buren15 buren16 buren17 buren18 buren19