De wedstrijd begint met opvallend weinig lading. Niet zo vreemd. Het kampioenschap is binnen. Onze vaste laatste man Gijs Stokvis is op vakantie. Toe maar. Een andere vaste kracht in de verdediging, Maarten ‘dat doet ie anders nooit hoor’ Donders, is door de KNVB voor drie wedstrijden geschorst. Toe maar. De rest van het team is aanwezig, maar mist de eerste helft toch wat van de benodigde motivatie. Heerenveen is de bovenliggende partij, vooral door een sterk voetballende voorhoede. Dat het eerste doelpunt door Heerenveen uit een goed uitgespeelde aanval wordt gescoord, is dan ook niet verwonderlijk: 0-1. Gaan we dan voor de tweede keer van dit team verliezen? Het zou gezien de rest van het seizoen wel jammer zijn.

In de rust maakt Jan Padding zijn mannen wakker. Dat is aan het spel onmiddellijk te zien. Er ontstaan in de tweede helft kansen voor MSC. Maar het tweede doepunt valt weer aan de verkeerde kant: 0-2. De verdediging is vandaag toch wat verzwakt. Maar daarna gaat het los. Marcel werkt zich door de verdediging en schiet de bal vanuit een bijna onmogelijke hoek in het doel: 1-2. De eer is gered. Uit een fantastisch genomen vrij trap die over de verdediging zeilt, scoort de precies op tijd gestarte Frank keurig in de linkerbenedenhoek: 2-2. Daarna brengt de coach Warner Bouwknegt in. Hij staat  nog geen twee minuten in het veld of hij scoort de 3-2. Gouden wissel. Wedstrijd gespeeld. Tegen het einde van de wedstrijd komt Rob Kolenbrander na een tackle nog erg ongelukkig neer en verrekt zijn kniebanden. Die is de komende weken helaas ook uitgeschakeld. Beterschap gewenst Rob en bedankt voor een mooi seizoen. De scheidsrechter besluit dan nog om de wedstrijd voortijdig te staken wegens aanmerkingen op de leiding van een van de leiders van Heerenveen. Niet in de geest van de harde, maar verder sportieve wedstrijd. Jammer. Maar ook niet meer dan dat. De cirkel is rond.

Maar er staat nog een laatste wedstrijd op het programma en nog een belangrijke persoonlijke doelstelling die gehaald moet worden om weer een cirkel rond te krijgen. Maandag kan Marcel tegen CVVO de topscorer van de eredivisie – wiens naam ik hier als rechtgeaarde PSV-er niet zal noemen – passeren, De spits van Ajax 1 heeft 35 doelpunten gescoord en de spits van MSC C1 tot nu toe 34. Voor de echte fans van MSC C1 en van de Marcel Super Classic: aanstaande maandag 19.30 uur bij CVVO in Lemmer.

MSC D1 gefeliciteerd met het behalen van het kampioenschap en de promotie naar de hoofdklasse. Zondag kan ook het eerste nog promoveren naar de hoofdklasse. Ik denk dat dit seizoen – in de volle breedte van de vereniging – een van de meest succesvolle kan worden. “Het kan verkeren” zei Brederode, maar die wist dan ook niks van cirkels, laat staan van voetbal.