Beide ploegen begonnen vol goede moed aan de wedstrijd. Na 4 minuten werd Dimitra al flink onbesuisd onderuit gehaald. De scheidsrechter vond dat het wel mee viel.
Over rechts kwam een goede aanval via Layla, Marieke en Selina. Helaas leverde het nog niks op. De aanvallen gaan over en weer. Gelukkig staat het achterin goed bij MSC en wordt de verdediging goed gecoacht door Grietje.

Op de bank wordt het ondanks de overweldigende rust (Ed snurkt er zelfs van) toch wat onrustig door familie spin die steeds naar beneden komt vallen in de dug-out.

Viod komt er na 20 minuten toch iets meer uit. Zij krijgen een aantal corners, maar gelukkig worden ze goed gepakt door Grietje, of goed weggewerkt door de verdediging. Dimi krijgt aan de andere kant een goede kans nadat Grietje de bal ver uitschiet. De verdediging van Viod timet verkeerd waardoor de bal bij Dimi aan komt. Helaas schiet ze van te ver af.
 
Viod krijgt ook goede kansen, schiet na 30 minuten op de paal. Daarna volgen nog enkele schoten op het doel van MSC, maar de spitsen zijn nog niet scherp genoeg.
Het wil bij MSC nog niet lukken, maar ook bij Viod is het nog geen hoogstaand voetbal. Een redelijk saaie eerste helft eindigt in een gelijkwaardige 0-0.

De dames hebben de thee op, benieuwd wat er komen gaat. Natuurlijk moeten de mannen van het eerste nog even wachten, aangezien de dames nog even moeten oversteken over hun veld..?
Vrij snel na de aftrap volgt er een foutje van Marieke, waardoor een Viod speelster de bal op de lat mikt. Hier komt MSC goed weg. Helaas is het in de 53e minuut toch raak voor Viod door weer een persoonlijke fout, 1-0.
Na 60 minuten mag Patricia het veld in, ze vervangt Marieke. MSC drukt nu goed door en komt er beter uit. Layla krijgt de bal van Dimi en kan schieten, helaas nog niks. In de 67e minuut volgt pas de eerste corner voor MSC. De bank gaat er goed voor zitten, maar het lijkt wel of niks wil lukken vandaag. De bal komt niet goed genoeg voor. Ramona kan nog wel schieten, Elien denkt dat hij zit, de bal is lang onderweg, maar nee, hij gaat over.
Helaas drukt de (eigen) scheidsrechter toch wel weer deels zijn stempel op de wedstrijd. Selina krijgt een vermaning van de scheidsrechter, nog voordat de corner genomen werd, terwijl zij juist wordt weggeduwd. Het is maar wat je wilt zien. Ook handsballen van Viod worden niet gezien, maar bij MSC wel. Zo waren er een aantal moment waarop het voor ons toch duidelijk was dat hij een flink gekleurde bril op had. Het continue gefluit voor een doeltrap of ingooi is in onze ogen onnodig en wekte enige frustratie op  bij de bank van MSC, zeker bij ondergetekende.

71’MSC komt steeds beter in het spel, Dimi wordt goed weggestuurd.
Helaas denkt de scheidsrechter te moeten fluiten voor een sliding die puur op de bal was. Er volgt een vrije trap voor Viod waar zij uit weten te scoren, 2-0.
Dimi moet helaas het veld verlaten, Sisera komt haar vervangen.
72’MSC is het even kwijt, weer een persoonlijke fout wordt MSC fataal en de 3-0 volgt. Suzanne moet ook het veld verlaten, Lianne valt goed in.
Weer een moment van frustratie over de arbitrage: De grensrechter van Viod vlagt voor een ingooi, terwijl de bal nog zeker 15 meter doorrolt op de lijn. De scheidsrechter geeft aan dat hij het beter kan zien dan wij… Toch vreemd als je er als grensrechter met de rug naar toe staat… In plaats van een ingooi net voor de cornervlag, wordt er zelf nog voorbij de dug-out ingegooid… Dat kan er ook nog wel bij.

Selina, Lianne en Sisera zetten nog maar eens een mooie aanval op. Selina passt de bal naar Lianne, zij is niet zelfzuchtig en legt goed af naar Sisera, zij schiet, maar het levert niks op.
Lianne wordt nog een keer goed weggestuurd door Nanne, maar ook dit lukt niet. Layla krijg nog een kans, schiet, maar weer niks. Hoe frustrerend?!!
In de 84e minuut tekent Viod nog maar even voor de 4-0. Yvet redt nog in eerste instantie, maar helaas.

MSC geeft echter niet op, maar het lijkt wel of ze bang zijn om te falen. In de 16 van Viod wordt er maar even flink overgetikt… Is er dan niemand die wil schieten? Joyce krijgt ook nog een mooie kans, maar het zit er niet in vandaag.
Drie minuten voor tijd schiet Nanne nog een keer op doel… Daarna zijn er nog een aantal schietkansen voor MSC.

Helaas wilde het vandaag niet lukken bij MSC. Enkele dames hadden hun dag niet, zaten een aantal keer mis of liepen niet goed. Toch is er wel gestreden en is de uitslag in mijn ogen geflatteerd. Dat neemt niet weg dat Viod goed heeft geprofiteerd van onze fouten en verdedigend goed stond.
 
Het is te hopen dat de blessurebank weer wat gaat leeglopen, maar ook vandaag kwam een aantal dames niet fris uit de wedstrijd.
Hopelijk vallen de blessures bij Dimi en Joyce mee. Zeker bij Joyce zag het er nog niet goed uit gisteravond.

Selina, Sisera en Lianne bedankt voor jullie geweldige inzet!

Opstelling: Grietje ten Hoor, Yvet Mijnheer, Nanne Jans, Joyce Bloemert, Suzanne Fijnheer (74’ Lianne de Roo), Marieke Zijlstra (60’ Patricia vd Molen,) Layla Regelink, Whitley Kruid, Selina Tien, Dimitra Theocharis (72’Sisera Warkor), Ramona Jepma