Achilles 1894 D1 zette MSC D1 in het begin flink onder druk en het lukte MSC niet echt om onder de Asser druk uit te komen. Tot echte kansen voor Achilles kwam het niet, maar om nou te zeggen dat MSC D1 lekker stond te ballen, nou nee. Toch was de eerste goal voor MSC D1. Na een lange bal van Hidde kwam terecht bij Wesley en na een goede actie wist hij de 1-0 te scoren. Na de voorsprong werd MSC D1 wel iets beter, zonder echt goed te spelen.

In de rust sprak Vincent zijn mannen flink toe. Het moest scherper en het moest beter, anders zou de wedstrijd wel eens tot schade kunnen leiden. De woorden van de trainer bleken direct na rust tot effect te leiden. Er werd beter gevoetbald en MSC D1 wist door Wesley de 2-0 te scoren. Na de 2-0 liet MSC zich door Achilles terugdringen. Geheel onnodig werd het initiatief uit handen gegeven. Uiteindelijk leidde dit tot de 2-1 en zelfs tot een tweede Asser goal. Deze werd echter vanuit buitenspelpositie gemaakt. Dit ontging de zeer attente MSC-grensrechter vanzelfsprekend niet. Zelfverzekerd en vol autoriteit ging de vlag in de lucht. De scheidsrechter kon niets anders doen dan de goal afkeuren.

De mannen van D1 beseften toen gelukkig dat er een tandje bijgeschakeld moest worden. Nadat Wesley tegen de paal schoot liet Maarten zien een echte spits te zijn, want de rebound was een prooi voor hem. Koel ronde hij deze kans af.Hiermee was de 3-1 een feit. Moeizaam wist MSC D1 deze stand vast te houden. De trainer vatte de wedstrijd kernachtig samen toen hij zei: “drie punten in de tas en snel vergeten deze wedstrijd”. Volgende week gaat MSC D1 bij koploper JVZ D1 op bezoek. Dan zal het beter moeten om een goed resultaat te halen. JVZ speelde deze ronde gelijk tegen HH’97. Zij verloren daardoor hun eerste twee punten van deze competitie. MSC D1 heeft nu 4 verliespunten minder. De deur naar een eventueel kampioenschap staat weer op een klein kiertje. Het is nu aan Vincent en zijn mannen om hiervan te profiteren.