De tegenstander van vandaag, FC Assen D1, had vorige week de stadsrivaal verslagen. Iets wat wij volgende week hopen te doen, maar daarover later meer. Winnen van ACV D1 is een knappe prestatie. FC Assen lijkt dus na een wat mindere periode weer aan te haken bij de top van de D1-Hoofdklasse P. Winst op MSC D1 was noodzakelijk om er echt weer bij te horen, maar dat zou niet gaan lukken. MSC D1 begon erg goed aan de wedstrijd. De tegenstander werd constant onder druk gezet, waardoor de bal steeds snel werd verovert. In balbezit werd er goed gecombineerd. Zowel achterin als op het middenveld was MSC D1 duidelijk de baas over FC Assen, alhoewel er op het Asser middenveld een hele goede speler liep.
Jammer genoeg was de laatste pass of het schot op goal steeds net niet precies of hard genoeg. Zo had MSC D1 wel het overwicht en waren er kansjes, maar echt heel gevaarlijk werd het niet. Tot het moment dat er door Assen achterin een cruciale fout werd gemaakt. De keeper gooide niet goed uit en Menno liet zich dit buitenkansje niet afpakken. Resoluut joeg hij de bal tegen de touwen. Vreemd genoeg verslapte MSC D1 iets na deze goal en werd Assen via de snelle linksbuiten een paar keer erg gevaarlijk. Tot een tegengoal leidde dit gelukkig niet, zodat de stand bij het rustsignaal van de uitstekend leidende scheidsrechter, Kevin Wiltens, nog steeds een 1-0 voor MSC D1 was.
Het speelbeeld van de tweede helft was bijna identiek aan dat van de eerste helft. Een beter MSC D1 dat maar niet echt gevaarlijk wilde worden. Op twee dotten van kansen na trouwens, die helaas niet benut werden. MSC D1 speelde voetballend iets minder goed dan voor rust, maar compenseerde dit wel door hard te werken. Daardoor kon FC Assen nooit gevaarlijk worden. Net als in de eerste helft was er een fout van Assen nodig om tot scoren te komen. Een foute pass achterin leidde tot een kans voor Maarten. Ook Maarten zei keurig dank je wel en scoorde, 2-0 met nog een minuutje of drie te spelen. In de laatste van deze drie minuten wist Assen nog wel te scoren. De overwinning kwam niet meer in gevaar. De tweede helft zat er op en direct na de aftrap klonk het signaal “einde wedstrijd”.
Met deze overwinning op zak blijft MSC D1 volop meedoen in de titelstrijd. Samen met JVZ en ACV en wellicht ook nog Alcides zal in de laatste 6 wedstrijden worden uitgemaakt wie er kampioen gaat worden. Vooralsnog staat MSC D1 tweede, op 1 punt achter JVZ D1. ACV D1 volgt op 1(verlies-)punt achter MSC D1, terwijl Alcides na vandaag op zes punten achter MSC vierde staat. Volgende week gaan we bij Alcides D1 op bezoek. Een beter moment om revanche te nemen op de nederlaag van eerder dit seizoen is er niet. Vol vertrouwen gaan we volgende week bij de buren op bezoek. Het gaat ongetwijfeld een spannende wedstrijd worden. MSC D1 kijkt er al naar uit!