Op het Nico-Krist veld, begon D1 goed en geconcentreerd met strijd en combinatie voetbal. Deze werden gaandeweg de eerste helft steeds mooier en de 1-0 werd fraai gescoord door Ruben, vlak daarna scoorde Mels de tweede. Vooral een snelle leerling bleek Daan te zijn die als back een beer van een aanvaller bij zich had en die helemaal zoek speelde, prachtig om te zien. Ook onze keeper Sam was in alle opzichten zeker net zoals de rest van de hele verdediging( VvS, Jari en Cody). Hun nummer 10 creëerde voor zichzelf wel veel ruimte maar werd goed bespeeld. De voorste linie met Denzel en Niels en Elon maakten het de Urker verdediging lastig en het snelle kaatsspel op het middenveld( Ruben, Mels en Rens/Steffan) resulteerde later in de verdiende 3-0. Urk stelde daartegenover een wat matte eerste helft maar kwam toch op 3-1. In de rust de jongens een compliment gegeven voor hun eerste helft en hun meegegeven de tweede helft dit vast te houden maar wel gezegd dat nu de Urker ‘vechtersmentaliteit naar boven zou komen bij de s.v.

We begonnen de tweede helft met een andere voorste linie met WJW en Wiradj en merkten direct de strijdlust van Urk die 2-3 scoorde. Gelukkig scoorden Elon en Denzil weer zodat de marge weer 3 was; 5-2 maar ook voorin konden we de bal niet vasthouden waardoor het combinatie voetbal langzaam vechtvoetbal werd waarbij de mentaliteit van onze D jongens werd aangesproken. De 5-3 door Urk werd in 3x gescoord doordat Sam 2x kort achter elkaar de bal fabuleus pareerde. De uitstekende leidsman en B1 junior Jille, die goed en consequent floot Urk terecht een penalty toekende werd gelukkig gemist. Met nog 10 minuten op de klok gaven onze kerels alles en werden de wisselpasses weer goed benut en vooral Steffan hield het veld goed groot waardoor de aanvallen weer vloeiender werden. Met nog 5 minuten te gaan scoorde Urk 5-4 maar MSC hield de kop koel en kon met trots van het veld stappen tegen deze gerenommeerde tegenstander!!

We bedanken Thijmen’s team, Urk D1, voor de sportieve wedstrijd en wensen hun succes in de Hoofdklasse. Ook Jille weer bedankt en natuurlijk ons legioen was weer geweldig. Volgende week de voorwedstrijd van het Eerste spelen op zondag in Appingedam om 1230u tegen Appingedam D1, tot dan!

Gr Begeleiding MSC ANTARIS D1

PS WIJ FELICITEREN E4 MET HUN KAMPIOENSCHAP EN WENSEN F1 VOLGENDE WEEK VEEL SUK6 IN HUN TOPPERTEGEN WIJC F1!