Eerder deze week speelden ACV D1 en JVZ D1 een inhaalwedstrijd. Helaas voor MSC D1 was JVZ hierbij met 2-1 de sterkste. Dat betekende voor de wedstrijd van vandaag niet alleen dat JVZ op kop blijft, maar ook dat het voor ACV aanhaken of afhaken was.
Vincent Kuik en zijn mannen hebben afgesproken dat ze niet meer naar de prestaties van JVZ D1 gaan kijken. Het motto is: “zelf alles winnen en dan zien we aan het einde van de competitie wel of het voldoende is”. Die instelling was in het veld ook duidelijk te zien. ACV D1 is een prima voetballend team, met een paar heel goede spelers. Maar, dat geldt natuurlijk ook voor MSC D1. Er ontspon zich daarom voor de derde zaterdag achter elkaar een spannende pot voetbal, waarbij MSC wederom inzet aan prima voetbal koppelde.
Vincent kon na afloop geheel terecht de meest gehoorde uitdrukking van het bleonrijke trainersjargon gebruiken: “achterin stond het goed”. Daarmee overdreef hij totaal niet. De achterhoede van MSC D1 staat namelijk al het hele seizoen als het spreekwoordelijke huis. De uitstekende keeper Jarne heeft in wisselende samenstelling Thom, Wisse, Patrick, Willem, Hidde, Daan en soms ook Gideon voor zich staan. Maar in welke samenstelling dan ook, de verdediging van MSC D1 geeft nauwelijks kansen weg en  als er dan al eens een kans voor de tegenstander is dan staat Jarne op zijn post. Met 20 tegengoals na 18 wedstrijden kent MSC D1 dan ook de mist gepasseerde defensie van de Hoofdklasse. Ook tegen ACV bleef de teller voor de uitdoelpunten weer op nul staan. Klasse gedaan mannen!
Op het middenveld moest MSC D1 flink aan de bak. ACV heeft daar een tweetal prima spelers staan. Zo goed zelfs dat zij volgend naar het schijnt hun geluk bij FC Grun’n mogen beproeven. Hopelijk voor hen krijgen ze daar niet te maken met tegenstanders van het kaliber van Gideon, Yves, Niek, Willem of Wisse, want die waren hen vandaag duidelijk de baas. Met veel inzet zonder bal en goed voetbal met de bal wisten zij het middenveld van de Assenaren stuk te spelen en de voorwaartsen prima in stelling te brengen.
Wesley, Maarten, Menno en Rutger werden keer op keer prima bediend en zorgend voor veel gevaar. In de eerste helft leidde dat tot twee prima doelpunten van Wesley – één uit een penalty en één na een prima aanval over links – en een handvol goede kansen. In de tweede helft bleef MSC D1 de bovenliggende partij en de aanvallers werden zeker drie keer vrij voor de keeper gezet. Volgens de grensrechter aan ACV-zijde stonden zij telkens buitenspel, maar ………. Daarnaast waren er nog enkele kansen voor de MSC-aanval, maar het net werd jammer genoeg niet meer gevonden.
Wat resteerde was een duidelijke en dik verdiende 2-0 overwinning op directe concurrent ACV D1. Wederom waren de begeleiding en supporters van MSC D1 getuige van een prima wedstrijd. Het is een waar genot om tijdens zulke wedstrijden langs de lijn te rennen!