Helemaal omdat de vrijdagavond ervoor de resultaten van de tweede shuttle-run test van dit seizoen uitstekend waren. Alle spelers lieten een spectaculaire verbetering van hun conditie zien en de twee spelers die er de eerste keer niet bij konden zijn liepen zich dit keer in de top 5. Deze fysieke fitheid is een belangrijk onderdeel van de kracht van het team en zorgt er voor dat MSC D1 van de eerste tot de laatste minuut gas kan geven. Zo ook afgelopen zaterdag tegen De Weide D1.

Terwijl Tim van een van een welverdiende vakantie genoot, was Romein gelukkig weer fit genoeg om zich bij de wedstrijdselectie aan te sluiten en een kwart wedstrijd mee te spelen. Zijn slimme spel in de spits hebben we een aantal weken node moeten missen. Naast Romein begon ook Daan op de bank, waarmee de basis-elf bestond uit Stue, Rogier, Peter, Mads, Kai, Jason, Julian, Juliën, Nick, Jeen en Hidde. Afgesproken was om direct van de aftrap volop druk naar voren te zetten en een vroege beslissende voorsprong op het scorebord te zetten. Want daar ontbreekt het bij MSC D1 aan. Bijna elke wedstrijd is het team de bovenliggende partij en worden er veel mogelijkheden en kansen gecreëerd, maar door een gebrek aan rust en scherpte in de laatste 20 meter wordt er te weinig met die dominantie gedaan. Er wordt te weinig gescoord, waardoor het winnen van wedstrijden onnodig lastig wordt. Op het middenveld lopen we nog te veel met de bal, spelen we de bal te vaak in één keer of maken we het speelveld in balbezit niet groot genoeg. Daardoor blijft het voetbal te onrustig. Arjan en Michiel werken hier hard aan en het spel in balbezit wordt ook steeds beter.

Maar ook tegen De Weide D1 was het nog niet goed genoeg. Vanaf het eerste fluitsignaal van de prima leidende KNVB-scheidsrechter, de heer Tamar, die voor deze wedstrijd helemaal vanuit Hengelo naar Meppel was gekomen, was het initiatief in de wedstrijd voor MSC D1. Vooral op de linkervleugel was Hidde zijn tegenstander de baas. Keer op keer gleed hij er langs. In de vijfde minuut leidde dit tot de 1-0 door Nick. Dat wil zeggen, daar leek het op. De grensrechter van De Weide dacht nadat de bal in het net lag nog eens goed na en kwam toen alsnog tot de conclusie dat Nick buitenspel had gestaan. Waarop hij besloot toch maar de vlag in de lucht te steken. Helaas nam de scheids dit vlagsignaal over. De Hoogeveense grens bleek tijdens het gehele verloop van de wedstrijd trouwens zo zijn eigen kijk op de buitenspelregel te hebben. Even later schoot Jeen na een mooie aanval keihard met links op de paal en wist Nick een grote kans bij de tweede paal net niet af te ronden. In de 14e minuut was het dan toch officieel raak. Jason trok vanaf rechts midden naar binnen en schoot met links raak. Ook in het verder verloop van de eerste helft was MSC D1 sterker. Wederom zonder dit in goals om te zetten. De Weide kon niet gevaarlijk worden, waardoor de ruststand 1-0 voor MSC was.

De tweede helft begon weer met een agressief, maar iets te onrustig, MSC D1. Op links was Hidde zijn tegenstander weer de baas, maar in de laatste fase ging het net iets te vaak niet goed door een foute aanname of een onvoldoende goede eindpass. In de vijfde minuut na rust krijgt De Weide D1 een vrije trap op een metertje op twintig. Stue kan de bal jammer genoeg niet klemvast pakken en geeft daardoor een rebound weg. En omdat Jason zijn man laat lopen kan deze de geboden rebound ongehinderd intikken. Één kans, één goal voor De Weide D1. Zo kan het dus ook. Door deze onnodige goal wordt de onrust in het MSC-spel nog groter. Wel schakelen de mannen nog een tandje bij. Daan schuift door naar het middenveld en de verdediging gaat man-op-man spelen. Dit zorgt voor nog meer druk op de achterhoede van De Weide D1, maar de goal blijft uit. Tot twee minuten voor tijd. Een goede en overtuigende aanval over rechts leidde tot een strakke voorzet van Mads. Jeen kwam sterk voor zijn man en schoot bij de eerste paal strak de winnende goal in.

Zo wist MSC D1 na een wederom onnodig spannende wedstrijd toch nog de drie punten in Meppel te houden. Nu lekker genieten van de Herfstvakantie en dan wacht aanstaande zaterdag thuis de bekerderby tegen Alcides D1. Om 11.30 uur trappen we dan af. Kom vooral kijken. Het wordt – een week voor de “grote” stadsderby – zeker weten een leuke en spannende wedstrijd.