MSC kwam goed uit de startblokken. Onder leiding van Gideon en Yves werd de tegenstander flink onder druk gezet. De vijandelijke verdediging stond echter als een huis en tot echte kansen kwam het niet. Gaandeweg de eerste helft bleek Alcides over een gevaarlijke counter te beschikken. MSC oogde weliswaar sterker, maar de geelzwarte aanvallen hadden meer dreiging. Door uitstekend werk van Daan en Tom hoefde Jarne toch niet vaak in actie te komen. De 0-1 achterstand kwam dan ook onverwacht. Alcides gooide de bal uit een corner hoog voor het doel en de sterk spelende laatste man kopte onhoudbaar in. MSC was enigszins van slag. Hidde nam in die fase de regie op het middenveld in handen. Zijn afstandschot werd door de keeper moeizaam verwerkt. Menno was net te laat om de terugspringende bal in het doel te werken. Ruststand 0-1.

Na de pauze hetzelfde beeld. Een oprukkend MSC, snelle tegenstoten van Alcides. In de 40e minuut viel de verdiende gelijkmaker. Na een prachtige aanval over vele schijven was Wesley zijn plaaggeest eindelijk te snel af. Voor de zoveelste keer dit seizoen liet hij zien over killersinstinct te beschikken: 1-1. In de daaropvolgende periode leken beide ploegen genoegen te nemen met een puntendeling. Tot uitgespeelde kansen kwam het niet. Er was een misverstand in de MSC defensie voor nodig om het evenwicht te verstoren. Zeven minuten voor tijd ontsnapte de rechterspits van Alcides. Oog in oog met Jarne maakte hij geen fout.

In de resterende minuten zette MSC alles op alles. Het was pompen of verzuipen voor de Alcideanen, maar de verdiende gelijkmaker bleef uit. Eindstand: 1-2. Teleurgesteld konden de pupillen van Vincent Kuik het toch nog opbrengen op hun klasgenoten te feliciteren met een zwaarbevochten overwinning.