Vorige week bleek al dat Ruinen niet 1 maar 2 koppen groter was. Aan de hand van een uitblinkende mid-mid (volgend seizoen reeds vastgelegd door FC Groningen D1) liep MSC continue achter de tegenstander en feiten aan. MSC probeerde het wel en liet toch enkele mooie combinaties zien maar fysiek en vooral op snelheid hadden de jongens geen schijn van kans. Ondanks de 0-7 nederlaag was de trainer dan ook best tevreden over het vertoonde spel en de getoonde inzet. Ruinen D1 was gewoon meer dan een maat te groot…..
Hoe anders liep het zaterdag toen wij (pas) om 14.00 uur moesten spelen in De Wijk
tegen WIJC D1. Of het nu lag aan dit vreemde tijdstip, de aanwezigheid van de HJO of aan het feit dat een paar spelers al deels hadden gespeeld in de polder weet ik niet maar direct van het begin ging het mis. MSC begon veel te slap en liep ook nu gelijk achter de feiten aan. Er werd veel te slap verdedigd en ook kon WIJC bijv. uit een corner ongehinderd scoren. Door zeer slordig en onrustig spel stond hier slechts een enkele kans voor de hard werkende Menno tegenover. De ruststand was 4-0, Wisse was helaas al geblesseerd uitgevallen en meerdere spelers klaagden over pijntjes, hoofdpijn etc. Dit beloofde dus niet veel goeds voor de 2e helft en dat bleek ook zo. Ondanks de vraag van de trainer om meer inzet, leken de jongens het wel te geloven. De koppies gingen nog verder naar beneden en niets lukte meer. Het zo bekende combinatie spel was volledig weg sterker nog, er werd continue balverlies geleden. De moed zakte de jongens in de schoenen en WIJC maakte hier natuurlijk dankbaar gebruik van. Uiteindelijk stond er een 13-0 uitslag op het bord.  

Na 2 wedstrijden dus 0 (doel) punten, dat is even slikken…. Zijn we nu te hoog ingedeeld? Waarom lukt het nu niet meer ? Waarom zijn zij zo groot en snel ?
Hoe moet het nu verder ?

Allemaal vragen voor de komende weken. Het belangrijkste echter is jongens, dat jullie het plezier in het voetballen weer laten zien, dan komt de rest vanzelf !
Wij laten de kop niet (meer) hangen en zullen laten zien dat het anders kan.
Volgende week te beginnen in Zwartsluis waar DESZ D2 de tegenstander is.

Groeten,

De Trainer.