Muntendam is voor ons een tegenstander die ons totaal niet ligt, waar we altijd zeer snel op achterstand komen. Ook vandaag stonden we weer heel snel achter. Zo kregen we in de eerste minuut gelijk een strafschop tegen, vanaf mijn positie een terechte. Maar inval keepster Nicole Gelmers stopte de strafschop, nu maar hopen dat de dames hier door wat meer strijd kregen, want ze begonnen veel te slap aan de wedstrijd. Maar helaas, dit was niet het geval, mede door het zeer slechte veld. Iemand maakte al de opmerking: mijn geiten hebben nog een beter veldje om te grassen. Want na 6 minuten werd er weer één speelster van Muntendam in ons strafschop onderuit geschoffeld, strafschop nummer 2. Deze werd door Helen Koch nu wel binnen geschoten, dus toch weer snel op achterstand 1-0. Bij MSC gingen de koppies wel een beetje hangen,  en zo liepen we een beetje achter de dames van Muntendam aan. Na ongeveer 30 minuten spelen kwamen door een eigendoelpunt met 2-0 achter, het was Suzanne Fijnheer die met een kopbal haar eigen keepster passeerde.  Bij MSC bleef het tot aan de pauze een slappe hap.
Na rust zagen we een beter MSC, met meer strijd en ook gelijk een aantal kansen op de 2-1 en 2-2. Maar de kansen gingen er niet in, ook door goed keeperswerk van de doelvrouwe van Muntendam. Na ongeveer een kwartier in de tweede helft werd Muntendam weer wat sterker, en kregen ze wat kleine mogelijkheden , maar veldspeelster Nicole Gelmers die van nood op doel moest, keepte een prima wedstrijd en hield de schade beperkt voor de dames van MSC.  Een nederlaag die eigenlijk aan ons zelf te danken was,  we begonnen veel te slap en bij sommige miste we gewoon strijd. Daarbij komt ook nog dat je heel makkelijk de doelpunten weg geeft. Voor trainer Jan Mulder was het goed om te zien dat in de tweede helft er meer strijd en inzet was.
Bij terug komst in Meppel, heerlijk kopje soep en stokbrood van onze sponsor Stadscafé OASIS, en vooruit kijken naar de volgende tegenstander The Knickerbockers in Meppel om 14.30 uur.