Het probleem van MSC was echter het scoren. De Meppeler dames kregen een groot aantal kansen. Variërend van” knappe poging” tot “hoe kun je zo’n bal missen”. En van de laatste categorie waren er veel vandaag. Uit de vele kansen in de eerste helft werd er slechts drie keer gescoord en wel door Michelle Boekweg. Met een onvervalste hattrick nam zij de gehele Meppeler productie voor haar rekening.
Na rust was het krachtsverschil zo mogelijk nog groter. De dames van MSC kregen nog veel opgelegde kansen. Er werd echter maar twee keer gescoord in de tweede helft door Veerle Ulrich en Nicole Gelmers. Met een eindstand van 5-0 was de overwinning een feit, maar gelet op het vertoonde spel en de gemiste kansen zou een uitslag met dubbele cijfers ook niet onterecht zijn geweest.
Aanstaande zaterdag spelen de dames van MSC thuis tegen hekkensluiter Muntendam. In het verleden altijd een heel lastige tegenstander, waar de dames van MSC nog nooit van gewonnen hebben. Door het vertrek van een aantal basisspeelsters en vele blessures heeft Muntendam echter veel aan kwaliteit moeten inleveren. Een overwinning moet daarom mogelijk zijn en kan MSC meer afstand nemen van de degradatiezone.