MSC was in de eerste minuten van de wedstrijd nog niet helemaal bij de les want na 3 minuten voetballen keek het al tegen een achterstand aan. Na balverlies ter hoogte van de middenlijn speelde HZVV de bal snel de diepte in en hieruit kon uiteindelijk gescoord worden: 1-0. De HZVV keepster was ook nog niet helemaal bij de les want 5 minuten na de openingstreffer verspeelde zij de bal aan Malenthe Lugtmeier die zo simpel de gelijkmaker kon scoren: 1-1. Na zo’n twintig minuten voetballen kwam MSC op voorsprong. Na een verre uittrap van MSC keepster Grietje ten Hoor op Malenthe Lugtmeier werd Michelle Boekweg met een goede steekpass aangespeeld en hieruit kon zij de 1-2 tegen de touwen schieten. Met een tussenstand van 1-2 brak de rust aan. In de eerste helft ging het spel vrij gelijk op en MSC liet bij vlagen heel behoorlijk voetbal zien.
Na rust lukte het HZVV op weer langszij te komen. In de 60e minuut werd MSC genadeloos afgestraft na nonchalant uitverdedigen: 2-2. Een kwartier voor tijd kon HZVV na een goede aanval wederom scoren, en zo was daar de voorsprong dus weer voor de thuisploeg: 3-2. Erg lang duurde de voorsprong voor HZVV niet want goed 3 minuten later kon MSC weer op gelijke hoogte komen. Alberdine Heuvelman, vorig seizoen nog uitkomt voor HZVV, bracht Shanna van Oosten in stelling met een goede pass. Nadat Shanna de bal in eerste instantie nog tegen de keepster opschoot kon zij in tweede instantie toch nog raak schieten: 3-3. Vlak voor tijd veroverde Armina Besic met een goede onderschepping de bal en ging vervolgens ook goed door richting het vijandelijke doel. Armina legde de bal breed op de mee opgekomen Michelle Boekweg die haar tweede doelpunt van de avond binnen schoot: 3-4.
Over de gehele tweede helft gezien was HZVV de betere ploeg en stond MSC behoorlijk onder druk, toch kwam MSC enkele keren goed onder de druk vandaan en zo kregen zij ook een paar kansjes. Over de hele wedstrijd gezien mag MSC dus zeer tevreden zijn met deze knappe overwinning op zaterdag hoofdklasser HZVV.