In de eerste tien minuten van de wedstrijd leek het of de dames van MSC nog niet wakker waren. Viboa mocht het spel maken. Ze kregen in deze tijd al 2 corners, maar deze wisten ze niet te benutten. Na die tien minuten nam MSC het initiatief over. Het eerste schot op doel was een feit. Daarna volgde direct een corner. Deze kwam mooi voor, Jentine bedacht zich geen moment. Ze haalt uit, maar hij gaat ruim over. Een vrije trap van MSC : Suzanne komt goed mee op, ze geeft hem voor op Dimi, maar zij schiet net naast.
In dit eerste kwartier begonnen de dames van beide ploegen zich te ergeren aan scheidsrechter Tuntelder. Deze meneer floot voor van alles. Bij de meeste vrije trappen hadden wij aan de kant geen idee waarom ze gegeven werden. Blijkbaar wilde hij ook aandacht, maar op deze manier floot hij de wedstrijd compleet dood.
Na een half uur spelen komt Viboa er weer twee keer uit. De eerste uitval wordt prima weggewerkt door Whitley die goed mee liep! De volgende wordt prima, door de uitstekend keepende Nicole, gepakt. Voor rust krijgen Layla, Jentine en Ramona nog grote kansen, maar de ruststand blijft 0-0.
De thee heeft de dames van MSC goed gedaan. Eindelijk werd er lekker getikt en kwamen de passes netjes aan. MSC is op weg naar het doel, als er net op de rand 16 hands wordt gemaakt door een Viboa speelster. Een mooie plaats voor Dimitra. Ze legt de bal goed en schiet de bal keurig in! 0-1!
Er volgt er een overtreding op Suzanne, ze wordt van achteren neer gehaald. De Viboa speelster verontschuldigt zich alvast, ze deed het niet expres. Waar iedereen er van uit ging dat er een vrije trap zou volgen, geeft de scheidsrechter aan dat we doorspelen. De speelster van Viboa gaat natuurlijk door, MSC reageert hierop. De enige reactie van de scheidsrechter is om een vrije trap aan Viboa toe te kennen?
Dan moet MSC het maar voetballend oplossen. Ramona maakt een mooie actie, geeft voor op Selina, maar zij raakt hem niet lekker. Ook nu worden er twee speelsters van MSC onderuit gehaald. Eerst Dimi, we spelen door. Dan Tammy, ze wordt gewoon omver gebeukt! Ook nu geen vrije trappen. Bizar.
Dan weet Selina de bal goed voor te geven, maar Dimi schiet net naast. MSC mist even de goede communicatie, waardoor de behendige spits van Viboa door de verdediging komt. Zij ziet Nicole uitkomen en lobt de bal het doel in, 1-1. Balen!
Layla verlaat ondertussen het veld en Irene mag het voor MSC gaan afmaken. Voordat ook Dimitra het veld verlaat mag ze nog een keer op doel schieten. Marieke neem haar plaats over. In de laatste minuut krijgt Veerle het op haar heupen. Ze maakt een mooie solo door de Viboa verdediging, ze haalt uit en de bal beland aan de binnenkant van de verste paal, maar komt helaas wel weer het veld in. Vrij snel fluit de scheidsrechter af.
Wat een leuke sportieve wedstrijd had kunnen worden, werd helemaal teniet gedaan door de fluit van de scheidsrechter, erg jammer! Dat neemt niet weg dat MSC het zelf had moeten afmaken. Alle lof vandaag voor de sterke Nicole!
Volgende week spelen we om 12.00 uit bij The Knickerbockers.
Opstelling MSC: Nicole Gelmers, Suzanne Fijnheer, Nanne Jans, Whitley Kruid, Tamara de Vries, Jentine Baaiman, Veerle Ulrich, Layla Regelink (Irene Rodermond 77’), Ramona Jepma, Dimitra Theocharis (Marieke Zijlstra), Selina Tien.