Op vrijdag 11 januari zetten de dames een prima prestatie neer door ongeslagen zich te plaatsen voor de finaledag, van het grootste zaalvoetbaltoernooi van Friesland, de Midwintercup.
Zaterdag 12 januari moesten we dus weer naar Franeker rijden, we waren in gedeeld bij de volgende teams: Tolbert, Blauw Wit en Heerenveen futsal.
De eerste wedstrijd was tegen Tolbert, dit werd een wedstrijd die op en neer ging. MSC kwam op een 1-0 voorsprong door een mooie goal van Michelle Boekweg. Maar Tolbert kwam op 1-1 uit een vrije trap. Toen kreeg onze keepster Grietje, die een zeer sterk toernooi keepte, de gele kaart. En een gele kaart staat voor 2 minuten straf. Uit die vrije trap scoorde Tolbert de 1-2. M.S.C. ging gelijk opzoek naar de gelijkmaker, en die kwam er. Michelle Boekweg en Veerle Ulrich tikte de speelsters Tolbert helemaal zoek. Het was Veerle die uit dat één tweetje de 2-2 scoorde.
De tweede wedstrijd was tegen Hoofdklasser koploper Heerenveen Futsal. Het was gelijk duidelijk dat deze dames een maatje te groot voor ons waren. In het begin konden we nog een beetje bij benen, maar daarna werden we heel makkelijk en snel uitgetikt. Heerenveen liep ook uit naar een 0-3 voorsprong. Het was dan ook Michelle Boekweg die de eer redde, 1-3.
De laatste wedstrijd was tegen Blauw Wit, en die werd vrij gemakkelijk gewonnen met 3-1. De doelpunten in deze wedstrijd werden gemaakt door Veerle Ulrich 1x en Irene Rodermond 2x. En de laatste goal van Irene betekende dat we op doelsaldo naar de knock-out ronde gingen. In de knock-out ronde moesten we het op nemen tegen het zeer sterke dames elftal van HZVV. We verloren deze wedstrijd dan ook kansloos met 2-0. HZVV zou het toernooi ook op haar naam brengen, want in de finale wonnen de dames uit Hoogeveen met 2-1 van Oranje Nassau uit Groningen.
MSC Antaris kan terug kijken op een geslaagd zaaltoernooi, waar toch gespeeld is tegen de top van het noorden, en we niet zijn weg gespeeld.
Volgende week hebben de dames een oefenwedstrijd tegen Achilles’1894 uit Assen.