De tweede helft ging het wat minder, en moest MSC zelfs 25 minuten met 10 dames door. De scheidsrechter wist niet dat je in de bekerronde 5 x mocht door wisselen. Maar gelukkig hielden de dames met z’n tienen ook stand. Deze wedstrijd werd gewonnen met 3-1, scoren voor MSC deden in de wedstrijd Dimitra Theocharis, Patricia van der Molen en Elien de Vries.
De tweede wedstrijd was tegen Staphorst. Vorig jaar kreeg MSC-Antaris een pakslag in Staphorst, want toen zaten beiden teams ook bij elkaar in de beker, ze verloren toen met 7-0. De Dames hadden dus iets recht te zetten. MSC-Antaris, en dat deden de dames. Ze wonnen de wedstrijd met 3-2, maar het had wel 8-2 moeten wezen. Er werden grote kansen om zeep geholpen, daar door maakte we het ons zelf heel moeilijk. Er werd in deze wedstrijd gescoord door Veerle Ulrich 2x en Dimitra Theocharis 1x.
Wedstrijd Flevo Boys Da2 – MSC Da1 zaterdag 29-08-2009
Vandaag moesten we naar Emmeloord voor de 3e bekerwedstrijd. Aan 1 punt hebben we genoeg om door te gaan in de beker, maar we gaan natuurlijk voor de volle 3 punten!
We gingen met 12 speelsters op pad. Door het bloemencorso in Vollenhove was bijna iedereen te laat… goed voor de boetepot;)
Joeri stond helaas ook vast, waardoor Irene en Marieke moesten vlaggen… thnx dames!
De wedstrijd begon niet heel fel, msc had wat kansen, maar was nog niet helemaal wakker. In de 10e minuut hadden wij een vrije trap moeten hebben, maar dat was niet nodig volgens de scheids. Eén minuut later aan de andere kant gebeurde precies hetzelfde. Flevo Boys kreeg wel de vrije trap, maar gelukkig was Grietje wel wakker, dus die redde prima.
Weer werd Dimi onderuit gehaald, maar de scheids had zijn goede bril niet op, dus weer was er niks aan de hand volgens hem.
We gingen steeds beter spelen, kregen af en toe een corner en hadden best een aantal kansen. (Op het notitieblok staat heel vaak: bijna….) Dimi, Patricia, Veerle, naast, over, of geblokt, helaas ging hij er niet in.
In de 23e minuut kregen we dan toch eindelijk een vrije trap mee. Dimi geeft voor, Jentine mist maar de bal gaat weer terug naar Dimi, ze geeft nog een keer voor en: GOAL!!!! Patricia kopt in! 0-1!
Hierna volgen nog een aantal kansen, waaronder Nicole een mooi schot op aangeven van Dimi, de keepster tikt de bal over en tot ieders verbazing volgt er gewoon een doeltrap.
Gelukkig voor de speelsters stond onze reserve keeper, meneer Ulrich, een aantal keer scherp aan de zijlijn… scheelde de dames een flink stuk lopen als de bal uit ging.
In de rust werd Marieke gewisseld voor Ramona. Top hoor Marieke dat je er zo snel weer bij bent!
Vijf minuten in de tweede helft kregen we de grap van de dag. Dimi werd voor de zoveelste keer (10e of 20e keer) op haar enkels getrapt. Scheids reageert niet, maar MSC wel. De scheids had maar bedacht dat ze even 5 minuten naar de kant kon… Uhm hoe oud zijn we ook al weer? Dat gebeurde dus niet, waardoor de scheids zich genoodzaakt voelde om, ondanks dat hij nooit kaarten geeft, toch een gele kaart de lucht in te steken. Sja… Maar die overtredingen had hij niet gezien, dus het was niet zijn schuld.
Jentine werd nog even flink onderuit gemaaid, maar gelukkig stond ze weer gewoon op. Althans, ze dacht toch echt dat ze de vrij trap mee kreeg, maar nee, ze kreeg hem tegen.
In de 54e minuut kregen we een corner mee. Dimi neemt, iedereen staat op scherp, loopacties… en weer kopt Patricia hem in. GOALLLLLLL 2-0!
Voor Joyce hing er ook nog een mooi kopdoelpunt in de lucht, maar helaas ging deze net naast.
Grietje heeft samen met Jentine, Withley, Joyce en de weer herstelde Susanne het achterin mooi rustig gehouden op een paar kleine benauwde momentjes na.
Veerle heeft het middenveld goed op orde met Layla en Marieke bij zich en voorin ging het ook prima met Nicole, Dimi en Patricia. (later ook Ramona)
Helaas hebben de supporters niet alles kunnen zien door de plotselinge opkomende stortbuien, maar gelukkig was meneer Kiers zo aardig om ons te beschermen door middel van een paraplu.
De grensrechter en de scheids hadden vast een mooie deal gesloten samen er werden erg vreemde beslissingen genomen.
Gelukkig hebben we wel, zoals afgesproken met Ed, de 3 punten meegenomen naar Meppel. Nu hebben we 9 punten uit 3 wedstrijden, dus zijn we door in de beker. Daar mogen we best trots op zijn dames.
Er wordt erg hard getraind en dat is goed terug te zien in de wedstrijd. De dames spelen steeds beter en knokken steeds meer en dat zien we in de resultaten. Van de tot nu toe 6 gespeelde wedstrijden hebben we er 5 gewonnen. Dikke pluim dames! En Jan natuurlijk! Wat zal Ed opkijken als hij dat ziet, herkent hij het team nog wel weer?
Dinsdag oefenen tegen Genemuiden en dan start zaterdag de competitie. We starten uit bij AVC.
Dames houd dit lekker vast, lekker voetballen en knokken voor elkaar, dan komt het helemaal goed!!!