Beide ploegen beginnen goed aan de wedstrijd. Het spel gaat heen en weer, maar echt kansen komen er het eerste kwartier niet. Het eerste gevaarlijke moment is van TKB, een vrije trap op de 16 gaat over. Dan direct aan de andere kant maakt Dimitra een goede actie en schiet op doel. De bal wordt van richting veranderd zodat hij niet gevaarlijk is.
Een corner aan de kant van TKB wordt goed weggewerkt door Jentine.
Na een half uur spelen ligt het spel even stil door een blessure bij Suzanne, ze werd flink geraakt, maar Suus kennende gaat ze gewoon door. Dit was blijkbaar even een bezinnings moment voor MSC. Opeens wordt er erg veel druk gezet en goede strijd geleverd. Toch krijgt ook TKB haar kansen door een vrije trap die net over ging en een nog een corner. Gelukkig weet Nicole haar achterhoede weer goed te coachen, zodat dit geen gevaar oplevert.
Veerle gaat er aan de andere kant vandoor. Ze komt goed door de TKB verdediging en schiet op doel, helaas voor ons stond de keeper goed en kon ze de bal makkelijk vangen.
Dan even een slordigheidje bij MSC. Op het middenveld gaat het al mis, dan wordt het achterin lastig gemaakt door TKB. Een van de TKB dames loopt goed door op onze keepster, waardoor er een klutsbal ontstaat. De bal rolt het doel in en dus staat het op slag van rust 1-0.
Dimi laat het er niet bij zitten en weet nog een mooi schot te lossen, maar de TKB keepster kan net redden. Dan maar aan de ranja…
Helaas moest Veerle achterblijven in de kleedkamer door een blessure, Marieke mocht haar plaats in nemen. Wat vervangend trainer E.v.d.W in de rust heeft gezegd weet ik niet, maar de dames van MSC kwamen met hoog opgestroopte mouwen de kleedkamers uit. Direct vanaf het begin werd er veel strijd geleverd en waren de dames scherp. In de 55e minuut kwam de bal van achteren. Hij ging over Ramona heen. Zij liep goed door op de bal, de TKB verdediging zat mis. Ramona bewaarde goed de rust en kon met een mooi uitgekiende lob de gelijkmaker scoren! 1-1!
Direct daarna mag Selina de plaats van Elien overnemen.
Dan een mooi moment van onze goed meespelende keepster. De bal komt ver naar voren, dus Nicole komt goed uit. Op het nogal zandbakachtig veld stuitert de bal anders van verwacht, dus Nicole bedenkt zich geen moment. In een mum van tijd trekt ze haar pet van het hoofd en kopt de bal weg, omdat hij net buiten de 16 kwam, klasse hoor! MSC gaat lekker door. Layla lost een mooi schot in de 60e minuut en snel daarna kopt Joyce net naast na een mooie vrije trap van Dimi.
Een kwartier voor tijd geeft Ramona een mooie pass op Dimi, zij maakt een actie en schiet op doel. Hij wordt nog geraakt, dus volgt er een corner.
Nu wordt TKB ook nog even wakker. Een mooie aanvalt volgt, maar de TKB’er schiet naast.
Ramona wil gewisseld worden, dus mag Irene er in. Overigens denk ik dat we niet alleen reservespelers mee moeten nemen, maar ook reserveschoenen. Want spelen op een wisselschoen die 3 maten te klein is, lijkt me toch lastig, of niet Suus?
Joyce, die gelukkig weer terug is, kan de bal koppen na een goed geplaatste bal van Dimi, maar helaas gaat hij net over. Er volgt nog 1 schot van TKB, maar dat is het dan ook voor vandaag.
Ook Whitley, Jentine, en Tammy moeten nog even genoemd worden, het hele team heeft goed geknokt! Wat Edwin bovenaan de lijst had staan hebben de dames zeker geleverd: strijd!
TKB blijft onder MSC, alleen Viod komt boven ons te staan.
Volgende week staat de laatste thuiswedstrijd op het programma. We spelen om half drie tegen ONS Sneek.

Opstelling MSC: Nicole Gelmers, Suzanne Fijnheer, Whitley Kruid, Joyce Bloemert, Jentine Baaiman, Tamara de Vries, Veerle Ulrich (Marieke Zijlstra 46’), Layla Regelink, Ramona Jepma (Irene Rodermond 76’), Dimitra Theocharis, Elien de Vries (Selina Tien 55’)