Het eerste damesteam van MSC-Antaris heeft zaterdag de topper tegen AVC uit Sexbierum met 3-5 verloren. Het duel tussen de nummer 1 en 2 van de ranglijst kende een grillig scoreverloop en had alle ingrediënten van een thriller.
In de eerste helft toonde AVC zich een stuk efficiënter dan de verassend goed presterende promovendus uit Meppel. Optisch speelde MSC goed mee met de Friezinnen, maar op de counter bleek AVC levensgevaarlijk. Na een kwartier nam de ploeg uit Sexbierum dan ook de leiding. Balverlies op het middenveld van MSC werd razendsnel afgestraft. Toen niet veel later de ploeg uit Friesland, door middel van een kopbal uit een corner, op 0-2 kwam leek de wedstrijd al snel gespeeld. MSC kon voorin weinig beginnen en had alleen twee kopkansen via Joyce Bloemert. Bovendien had het geluk dat AVC met een fraai afstandschot slechts de paal raakte.
Na de pauze toonde de dames van zwart-wit echter veel veerkracht. Binnen tien minuten werd de wedstrijd volledig op zijn kop gezet. Jetty Koopman scoorde al snel de 1-2 en nog geen minuut later maakte Michelle Boekweg met een fraai schot de 2-2. Het hoogtepunt van de wedstrijd kwam echter van Tineke Schutte. Zij zag de keepster van AVC iets te ver voor de goal staan en schoot vanaf veertig meter, met een prachtige boog, de bal tegen de touwen. In de resterende tijd van de tweede helft toonde AVC echter aan dat het niet voor niets boven aan staat. De ploeg drukte MSC terug en kreeg kansen. Zo werd opnieuw de paal geraakt en moest keepster Grietje ten Hoor enkele keren handelend optreden. De druk werd de MSC-defensie uiteindelijk teveel. Een goed uitgespeelde aanval werd doeltreffend afgerond voor 3-3 en even later zorgde een misverstand tussen Nanne Jans en doelvrouw Grietje ten Hoor voor de 3-4. MSC had niet de kracht om zich opnieuw terug te knokken in de wedstrijd en vlak voor tijd zorgde AVC voor de beslissing door de 3-5 te scoren. Volgende week hebben de dames weer een thuiswedstrijd, en wel tegen Muntendam. Dan zullen de dames weer proberen voor de winst te gaan.