Met een gerust hart werd dan ook de reis naar Harderwijk begonnen.  Wel ontbraken 5 basisspelers door vakanties en blessures.  En zij werden node gemist; zo  bleek uiteindelijk.
De eerste 10 minuten was er nog sprake van een gelijkwaardige partij. Totdat Whitley knullig balverlies leed, waardoor een aanvalster van VVOG alleen voor Nicole verscheen en de 1-0 binnen schoot. De inleiding voor een dramatische eerste helft voor de Meppeler dames. Het gejuich aan de zijde van VVOG was nauwelijks verstomd of het werd al 2-0. Nicole verdedigde erg slecht uit en VVOG kon daardoor vrij simpel 2-0 scoren.
Het foutenfestival werd daarna enthousiast door de dames van MSC voortgezet.  Ging dan alles verkeerd bij MSC?  Nou, bijna alles. Passes kwamen niet aan, er werd verkeerd gedekt, men begreep elkaar niet, linies sloten niet aan, etc., etc. Er klopte heel weinig bij de Meppeler dames. Men mocht van geluk spreken dat de aanvalsters van VVOG erg slordig met de kansen omgingen.
Het hoogtepunt aan Meppeler zijde was een mooie actie van Michelle, die, nadat zij een aantal VVOG-verdedigsters had gepasseerd, haar schot net door de keepster van VVOG uit de hoek getikt zag worden. Verder had de scheidsrechter de bal op de stip kunnen leggen, nadat Shanna in de 16 meter onderuit werd gehaald. Vriend en vijand waren het er over eens dat een strafschop zeker op zijn plaats was geweest. Door de felle zon had de scheidsrechter, zo hij later ook toegaf, de situatie niet goed kunnen beoordelen. Aan de andere kant had VVOG meerdere grote kansen. Veelal op een presenteerblaadje aangeboden door slecht uitverdedigen van MSC. Zo leed men na wederom slecht uitverdedigen balverlies op het middenveld en kon VVOG de voorsprong uitbouwen naar 3-0. Dit was tevens de ruststand. Een zeer verdiende voorsprong voor de dames uit Harderwijk.  MSC mocht de handen dicht knijpen met deze stand; een ruststand van 5-0 of 6-0 was ook niet onverdiend geweest.
In de 2e helft ging het gas er wat af bij de dames uit Harderwijk. Wel kregen zij In de eerste minuten nog enkele grote kansen en wisten ook snel 4-0 te scoren. Een corner werd door een aanvalster van VVOG in één keer op de pantoffel genomen en droog in de touwen geknald. De wedstrijd leek daarmee helemaal gespeeld voor VVOG.
Aan de zijde van MSC werden Elien en Shanna gewisseld voor Janine en Selina. MSC kreeg wat meer grip op het spel en begon beter te combineren. Uit een mooie aanval van de Meppeler dames schoot Malenthe de bal in en werd deze vlak voor de doellijn door Selina tot doelpunt verwerkt. De hatelijke nul was daarmee in ieder geval van het scorebord verdwenen. Vanaf dat moment geloofde MSC weer meer in zichzelf. Niet in de verwachting deze wedstrijd nog te kunnen winnen, maar om het verlies zo dragelijk mogelijk te maken. Er sprak weer wat zelfvertrouwen uit de ploeg. VVOG beperkte zich daarna hoofdzakelijk tot verdedigen. De dames van MSC kregen daardoor nog een aantal kansen door Michelle, Layla en Andrea. Het werd uiteindelijk 4-2 door een schitterend doelpunt van Michelle. Veruit het mooiste doelpunt van de middag en van grote klasse. Ook hier over waren vriend en vijand het eens. Na een aantal verdedigsters van VVOG op het verkeerde been gezet te hebben, krulde zij de bal in de linker bovenhoek en liet daarmee de keepster van VVOG volstrekt kansloos. Hiermee was tevens de eindstand van 4-2 bereikt. En meer was er ook niet door de dames van MSC te halen vandaag. Rest nog te vermelden dat er wegens “aanmerking op de leiding” geel werd uitgedeeld aan Suzanne en Armina.
De overwinning van VVOG was vooral door de slechte eerste helft van MSC meer dan verdiend te noemen. Als excuus voor het verlies en het vertoonde spel kan het ontbreken van een groot aantal basisspeelsters zeker als argument aangevoerd worden. En ook het nadeel dat een aantal speelsters noodgedwongen op andere en minder vertrouwde posities speelden. Maar op dit niveau worden dit soort zaken gewoon afgestraft. Al met al een belangrijke les voor de dames van MSC en haar begeleiding.
Volgende week staat de thuiswedstrijd tegen het Friese VIOD op het programma.  In het verleden  altijd een lastige en nauwelijks te overwinnen tegenstander. Hopende dat trainer Jan Mulder weer over een complete selectie kan beschikken. Van levensbelang in de eerste klasse.