Maar ook de dames van MSC hebben de punten hard nodig, want bij verlies en winst voor Hollandscheveld is het volgend seizoen derde klasse voor de dames.  Het begon al goed in Muntendam, de scheidsrechter die door de KNVB was aangesteld kwam niet opdagen. Zonder een vorm van overleg werd er een scheidsrechter van Muntendam op de wedstrijd gezet, maar ja wat kun je daar nu tegen doen?
Gelijk van het begin is het duidelijk dat Muntendam vandaag 100% voor de winst gaat, en geen cadeautjes we zou geven. Gelijk na 2 minuten spelen kreeg de rechtsbuiten van Muntendam een hele grote kans op de 1-0. Alleen gelukkig voor MSC  had ze haar vizier niet op scherp staan. MSC bleef onder druk staan, en men kon niet echt aan voetballen toen komen. Muntendam was als collectief veel feller dan de dames van MSC, bij MSC speelde een aantal dames onder hun kunnen. Na 13 minuten was het raak voor Muntendam. De verdediging van MSC werd vrij simpel uitgespeeld, was het eerst nog dat de spits op de paal schot, maar half weg werken van MSC bracht Muntendam weer in bal bezit. En door slap verdedigen schot de speelster van Muntendam hard en onhoudbaar binnen. Na deze voorsprong bleef Muntendam maar aandringen, en kwam MSC er af en toe eens uit, maar echte kansen leverde dit niet op. Het duurde tot 5 minuten voor de rust, dat het tweede doelpunt voor Muntendam viel. Dat dit zo lang op zich liet wachten was vooral te danken aan de voorhoede van Muntendam, deze stonden van dag niet echt opscherp. Maar ook de keepster van MSC stond menig schot in de weg. Maar met een 2-0 achterstand gingen we dus rusten.
Na de rust zagen we een paar minuten een wat agressiever MSC, maar dit was maar van korte duur, en nam Muntendam de controle op het spel weer over. In de 53 minuut kwam Muntendam dan ook verdiend op 3-0.  Voor MSC was het over en sluiten, en moesten we zorgen dat de scoren niet zou oplopen. Maar net als in de eerste helft, was de voorhoede van Muntendam niet scherp, dus bleef de scoren lang op 3-0 staan. Uit één van de sporadisch aanvallen van MSC, was het Nanne Jans die de eer redde vandaag, zij schot hard de 3-1 binnen. Vlak voor tijd maakte Muntendam de 4-1, uit een onterechte vrije trap, het viel mee dat de scheidsrechter hem niet zelf nam.  Dit was dan ook de eindstand. Op deze overwinning van Muntendam is niks aan te merken, behalve dan dat de scheidsrechter zich zelf had bedacht om Muntendam te helpen. Hij floot echt als een thuisfluiter, en dat hadden de dames van Muntendam helemaal niet nodig, die konden dat makkelijk op eigen kracht doen. In de laatste minuten van de wedstrijd kreeg teammanager Edwin van der Windt dan ook de rode kaart, voor commentaar op de leiding. Het zwakke van deze scheidsrechter was dan ook dat hij na de wedstrijd beledigende teksten riep naar van der Windt. Nog zwakker was dat hij het niet op het wedstrijdformulier heeft gemeld.
Voor de dames van MSC kwam er goed nieuws uit Sneek, want ONS Sneek had met 6-0 gewonnen van Hollandscheveld. Door dit resultaat degradeert Hollandscheveld naar de derde klasse en zal MSC ook volgend seizoen in de MSC tweede klasse uitkomen.

Opstelling: Grietje ten Hoor, Suzanne Fijnheer, Whitley Kruid, Tammy de Vries (Nicole Rensen), Jentine Baaiman, Nicole Gelmers, Marieke Zijlstra (Vera Scheper), Dimitra Theocharis, Nanne Jans en Ramona Jepma (Irene Rodermond).
Scoren verloop: 13e 1-0 Muntendam, 40e 2-0 Muntendam, 53e 3-0 Muntendam, 79e 3-1 Nanne Jans en 87e  4-1 Muntedam.