MSC kwam wat beter in het spel, maar was niet scherp genoeg. De keepster van Helpman speelde de bal bij Elien in de voeten, helaas verliest ze het duel, maar ze haalt er wel een corner uit. Deze werd weggewerkt door Helpman.
Er werd met vlagen goed getikt, een mooie aanval op links via Ramona, Jentine en Dimitra was een mooie kans, helaas nog geen score.
Dimitra was vandaag weer het mikpunt van de tegenstander, ze werd vaak aangetikt. Gelukkig zag de scheids dat goed en kregen dus een vrije trap in de 32e min. Deze werd weggewerkt. 3 Minuten later kregen we weer een vrij trap, dicht bij het doel. Ramona kreeg een goede kans, maar de bal wilde er niet in. Helpman was het niet eens met de scheidsrechter, ze begonnen te protesteren. De scheids had de gele kaart al in de hand, maar gelukkig voor Helpman was deze scheids niet zoals die van afgelopen dinsdag en hield hij de kaarten op zak.
Vijf minuten voor de rust zakten we wat in, waardoor Helpman een grote kans kreeg vrij voor het doel. Gelukkig voor ons schoot de spits over.
In de 44e minuut zat Nanne toch wel dicht bij de 1-0. Ze nam een vrije trap, de bal zou in de rechter kruising belanden, maar de Groningse keepster er erg goed bij. Wij telden hem eigenlijk al.

In de rust kwam Patricia erin voor Jentine. De bedoeling was meer rust op het middenveld…
De scheidsrechter had een zware eerste helft gehad, vandaar zijn shirtwissel.

De kansen gingen weer over en weer in het begin van de 2e helft. Eerst Helpman, daarna MSC, maar de bal ging niet het doel in. Patricia had nog een mooie kans in de 60e minuut, maar helaas kwam ze niet verder dan een corner, die overigens niks opleverde.
Direct aan de andere kant gaat het mis. Susanne wordt gecoacht dat ze terug kan spelen, maar dit gaat niet zoals gepland. De spits van Helpman is scherp, maar gelukkig redt Grietje.
Withley komt steeds beter in haar spel, worstelt hier en daar en werkt de bal een paar keer goed weg.
Hierna volgen enkele kansen voor MSC, maar nog steeds geen goal. Layla zit er een paar keer goed tussen en Susanne komt vaak goed voor haar man.
In de 75e minuut komt Dimitra goed op over links, mooie actie, schiet op de goal, maar helaas gaat hij net over. Zal dit dan een goed voorteken zijn?
De stopwatch van de scheidsrechter deed het plotseling niet meer, waardoor hij beide grensrechters moest vragen hoelang we nog moesten spelen. Yvet, die overigens ook goed speelde, ging maar even polshoogte nemen toen de scheids in gesprek was met de grens van Helpman. De imitatie was perfect, toneelschool Yvet?
Helpman krijgt in de 77e minuut een corner. Direct na het nemen, kwam de bal al over de achterlijn. Joeri let goed op en vlagt meteen. Of de bal wel of niet over de doellijn ging was niet meer relevant, de bal was immers al achter. Helpman claimt de goal, maar de scheidsrechter had ook opgelet, dus volgt er een doeltrap.
Layla geeft voor, Dimitra kopt, helaas in de handen van de keepster. De goal hing in de lucht, maar hij moet toch wel écht gemaakt worden!
Dimi neemt nog een vrije bal, Joyce zit er goed bij, maar nog steeds geen doelpunt.
Het werd toch wel heel spannend. In de 90e minuut krijgt MSC een corner. Dimi neemt, Nanne stond er prima voor, helemaal vrij, neemt hem snoeihard op haar hoofd: GOALLLLLLLLLL!!!!! He he, wat een opluchting 1-0!!!!
Marieke mocht nog 2 minuten invallen, Dimitra ging eruit.
Helaas voor Tammy (hamster) mocht ze niet invallen, maar we zijn wel blij dat je er bij was hoor!

Edwin heeft zich vandaag als een heer gedragen op het veld. Joeri heeft zijn taak prima uitgevoerd en Jan heeft weer 3 punten in de pocket!
Irene kon de spanning haast niet meer aan, maar kon vandaag geen commentaar geven op de helaas geblesseerde Veerle.

Deze wedstrijd was absoluut niet te vergelijken met afgelopen dinsdag. Natuurlijk hebben de dames geknokt, maar het niveau was een stuk lager. Hopelijk is het niveau volgende week zaterdag in Groningen weer een stuk hoger. Dan mogen we op bezoek bij Muntendam, die vandaag punten laat liggen.
Voor ons betekent dat, dat we nu KOPLOPER zijn!!!
(foto’s van Kees Veelo)

Opstelling M.S.C.:
Grietje ten Hoor, Nanne Jans, Yvet Mijnheer, Suzanne Fijnheer, Joyce Bloemert, Jentine Baaiman (Patricia van der Molen), Layla Regeling, Whitley Kruid, Nicole Gelmers (Elien de Vries), Dimitra Theocharis (Marieke Zijlstra) en Ramona Jepma.

Rectificatie verslag AVC-MSC: voorzet waaruit Nicole scoorde kwam van Elien, niet van Dimitra.