Jans was zeer enthousiast over het voetbal wat de dames de eerste helft lieten zien. MSC begon zeer goed aan de wedstrijd, je zag gelijk dat de dames elkaar goed konden vinden. Dit zal wel komen door de goede training van donderdagavond? De Dames kregen ook gelijk een aantal kleine kansen, waar 1 hele grote kans bij zat. In een goed opgezette aanval van MSC , kwamen Michelle Boekweg en Dimitra Theocharis alleen op de keepster van Asser Boys af. Michelle lokte de keepster naar de zijkant en daar door zetten zij Dimitra vrij voor het doel, naar naast gaf Michelle ook een prima pass op Dimitra. Dimitra die dus helemaal vrij voor het doel kwam te staan maakte de 0-1 zou je denken, maar nee zij presteerde het de bal naast te schieten. Maar 4 minuten later is het wel raak. Rachel Boekweg die goed op links door kwam, gaf een perfecte pass op haar grote zus Michelle, die knap binnen kopt: 0-1 MSC bleef daarna goed voetballen, met verschillende kansen, maar de keepster van Assen Boys redde een aantal haar team voor een groter achterstand. Na ongeveer 30 minuten werd Michelle weer de diepte in gestuurd, en met snelheid liep zij haar directe tegenstander er uit, en ronde netjes af: 0-2. Heel af en toe kwam Asser Boys ook nog aan aanvallen toe, zo ook in de 34e minuut. De verdediging ging niet vrijuit bij de 1-2 van Asser Boys. Er werd slecht, of beter, niet verdedigd. Zo kon de spits van Asser Boys vrij makkelijke Nicole Gelmers passeren. Gelukkig was dit het enige fouten van de dames vandaag, want nog geen 2 minuten was het al weer raak voor MSC. Michelle die na een slalom vrij door kon gaan, werd onderuit gehaald in het strafschop gebied. De zeer goed leidende scheidsrechter Prado Trueba, kon maar één ding doen, de bal op de stip. Dimitra ging achter de bal, schot deze lekker beheerst binnen, 1-3. Twee minuten later een mooie aanval die werd opgezet door uitblinkster Rachel Boekweg. Rachel ging goed over links door, gaf een steekbal op Dimitra die weer prima door speelde op Michelle. Michelle die de smaak vandaag te pakken heeft, want zij ronde netjes af, 1-4. Voor Michelle een hattrick, niet een echte maar dat maakt ons niet zoveel uit. Dit was ook de rust stand.
Na de rust was het eigenlijk het zelfde beeld, MSC die eigenlijk heer en meester was vandaag. Asser Boys kwam er niet aan te pas, en heeft ook geen kans gehad om ook maar in de buurt te komen van nog een doelpunt. Eigenlijk hebben de dames van MSC zich in de tweede helft te kort gedaan, want ze hadden verder uit kunnen lopen als er wat beter met de kansen was om gegaan. Maar de dames hadden ook wel wat pech, zo kwam Dimitra na een mooie aanval op links door. En zij leek de 1-5 te gaan scoren, door met een mooie schot de keepster te passeren. Maar haar bal ging via de binnenkant paal voor langs. Jammer want het was een zeer mooi doelpunt geweest. Het bleef dus 1-4 in Assen en zo kon de wedstrijd premie van dhr. Fijnheer weer genuttigd worden door de dames. Als de dames van MSC deze lijn door kunnen trekken, dan kunnen ze nog wel eens mee gaan doen om de bovenste plaatsen. Want als alle plannen van de KNVB door gaan, zal er dit seizoen 4 ploegen promoveren naar de 1ste klasse, en daar willen we graag bij zijn.
Volgende week spelen de dames thuis tegen Hunsingo uit Winsum, aanvang 14.30 uur.