Trainer Jan Mulder moest vandaag heel wat dames missen door: blessures, werk en uitjes. Zo werden de jonge talenten van dames 2 en 3 aan de selectie toegevoegd. De wedstrijd begon op het gebruikelijk Europa cup tijd 20.45 uur onderleiding van Scheidsrechter Ezau Warkor en zijn assistenten Wubbo Veldman en Lars Holm. In het begin was het even zoeken bij de dames van MSC, maar na ongeveer 10 minuten zag je dat men wat aan elkaar gewend was. Zo kreeg de vandaag zeer sterk spelende Elien de Vries een aantal mogelijkheden, maar haar schoten ging net naast of voor langs. Het Deense Aabybro IF begon fel, maar kwam niet verder dan randje zestienmeter, de verdediging van MSC stond als een huis.
In de 20ste minuut kwam MSC verdiend op een 1-0 voorsprong door een mooi afstandschot van Elien de Vries. Nog geen 2 minuten later ging Selina Tien alleen op de keepster af, maar zij kon de rust niet opbrengen om een hoekje uit te kiezen, en schot dus recht op de keepster af. Haar vriend Marc Holterman juichte al, maar ging snel weer zitten. Ook aanvoerster Nanne Jans ging zich met de aanval bemoeien, en knalde van dichtbij ook over, waar een rustige schuiver misschien beter op zijn plaats was geweest. Keepster Grietje ten Hoor had een vrij rustige avond, en dat was maar goed ook. Grietje had namelijk eerder tijdens de dag, het ontzettend druk gehad als keepster bij het Militair kampioenschap in Spakenburg. Volgens wel ingelichte bronnen heeft ze daar heel wat schoten moeten verwerken van Nanne Jans.
Voor de pauze komt MSC op een 2-0 voorsprong, maar wie had er nu gescoord? Was het Elien of Tammy, of toch Elien? Nou na ongeveer 5 minuten was het duidelijk wie er gescoord: Elien de Vries.

Na de Pauze wat wissels, de talenten van dames 2 en 3 komen het team versterken. Eigenlijk het zelfde beeld als in de eerste helft, MSC dat steeds de aanval zoekt en een Aabybro IF dat zich alleen maar bezig hield met verdedigen. Onze kleine talent Nicole Rensen ging er opeens als een speer vandoor, en werd door de verdedigster van Aabybron IF met twee handen naar de grond gewerkt, Strafschop? Nee, de scheidsrechter stond verkeerd opgesteld en kon het niet zien, oké kan gebeuren. Maar nog geen 2 minuten later was het een goede aanval tussen de oudjes Layla Regelink en Nanne Jans, die uit monde in de 3-0. Layla Regelink nam deze voor haar rekening. Nanne Jans die vandaag weer ontzettend sterk speelde, was opzoek naar een doelpuntje. Vergat ze eerst de bal mee te nemen, maar daarna kwam ze in de volgende aanval er netjes door heen, was het niet dat een verdedigster haar ook onderuit duwde in het strafschop gebied. Nou we zitten nu nog op het fluitje te wachten van de scheidsrechter, maar weer geen strafschop. Maar we zeuren niet en aan gewoon lekker door, en zo kwam de 4-0 uit een voorzet van Layla op Nicole Rensen die de bal netjes binnen loopt. Vlak voor tijd mag Marc Holterman dan toch juichen voor zijn meissie, want Selina Tien scoort uit een mooie aanval de 5-0, wat ook de eindstand is. We kunnen terug kijken op een zeer geslaagde wedstrijd, waar vooral jong talent van zich heeft laten spreken.

De spelersgroep bestond uit: Grietje ten Hoor, Layla Regelink, Tamara de Vries, Jentine Baaiman, Nanne Jans, Suzanne Fijnheer, Elien de Vries, Yvet Mijnheer (alle dames 1), Janine Kelder, Sesira Warkor, Lianne de Roo, Lisa van der Meulen, Esther Pels (alle dames 2), Selina Tien en Nicole Rensen (beiden dames 3)