De eerste kans van de wedstrijd was echter voor VVOG. Na slordig uitverdedigen kwam een aanvalster van VVOG vanaf de zijkant alleen voor keepster Grietje ten Hoor te staan. De afwerking was echter niet geweldig en het  ongevaarlijke schot ging naast. MSC kwam langzaam beter in de wedstrijd, werd steeds dreigender en creëerde een aantal kansen. Een voorzet van Malenthe Lugtmeier werd door Michelle Boekweg ingeschoten, maar op het laatste moment bekwaam gered door de uitstekende keepster van VVOG. Even later volgde weer een prima kans voor MSC via Dimitra Theocharis; zij passeerde op de 16 meter de uitgekomen keepster van VVOG, maar werd op het allerlaatste moment een voet dwars gezet door een Harderwijkster verdedigster. Daarna bood Nicole Gelmers met een fraaie en afgemeten voorzet Veerle Ulrich  een prima kopkans; haar inzet ging echter net naast. Een schot van dezelfde speelster kon met de vingertoppen door de keepster van VVOG en met behulp van de paal uit de goal worden gehouden. In de 35e minuut kwam MSC dan toch verdiend op voorsprong. Vanaf de rechterflank soleerde Michelle Boekweg door de verdediging van VVOG en zij schoot de bal beheerst langs de kansloze goalie van VVOG. Even later kon Malenthe Lugtmeier de voorsprong uitbouwen, maar haar kopbal werd met een uiterste krachtsinspanning door de VVOG-keepster tot corner verwerkt . Aan de andere kant kwam VVOG in de eerste helft nog één keer  dreigend in de buurt van de Meppeler goal, maar meer dan een ongevaarlijk schot kwam er niet. Met een 1-0 voorsprong brak de rust aan.

Ook in de tweede helft waren beide ploegen aan elkaar gewaagd, maar had MSC wederom de beste kansen. Michelle Boekweg werd een steeds grotere plaaggeest voor haar tegenstanders en brak regelmatig vanaf de rechterflank door. Zo ontsnapte zij in de 10e minuut aan haar directe tegenstander en bood Nicole Gelmers  een prima scoringskans. Alleen voor de keepster raakte deze de voorzet niet goed en de keepster van VVOG kon met weinig moeite haar inzet onschadelijk maken. Even later kreeg Dimitra Theocharis ook een niet te missen kans. Na een afgemeten voorzet van wederom Michelle Boekweg over de keepster van VVOG kon Dimitra Theocharis de bal ongehinderd in een lege goal koppen. Tot ontzetting van het Meppeler kamp kopte zij de bal over. Halverwege de tweede helft kreeg Veerle Ulrich de bal op de 16 meter aangespeeld. Haar schot ging net over. En Alberdine Heuvelman, vrijgespeeld door wie anders dan Michelle Boekweg,  wist eveneens niet te scoren. Haar inzet alleen voor de keepster van VVOG verdween net aan de verkeerde kant van de paal.   VVOG probeerde tegen het einde van de wedstrijd nog aan te zetten en de gelijkmaker te forceren en kreeg nog een uitstekende kans op de gelijkmaker. Een fraai schot vanaf zo’n 16 meter ging rakelings langs het Meppeler doel. In de allerlaatste minuut werd VVOG nog een keer gevaarlijk, nadat keepster Grietje ten Hoor volstrekt onnodig een corner weggaf.  Gelukkig wisten de aanvalsters van VVOG hier niet van te profiteren. Na deze afgeslagen corner floot de uitstekend leidende scheidsrechter ter Horst het duel af.

Met dit resultaat nestelt MSC zich steviger in de middenmoot van de 1e klasse B. Volgende week, ijs en weder dienende, staat de zeer lastige uitwedstrijd tegen koploper VIOD op het programma. Kijken of de Meppeler dames de goede vorm kunnen behouden en het de koploper lastig kunnen maken