De thuiswedstrijd was met 3-1 gewonnen maar gezien de personele problemen was het de vraag of de dames zich konden handhaven op de 3e plaats.
Na wat omzwervingen arriveerde ook de laatste speelster precies op tijd zodat er onder een stralend zonnetje kon worden afgetrapt op het kunstgras.
De dames namen meteen het heft in handen en eigenlijk had het na circa 3 minuten al
1 – 0 moeten staan voor MSC toen zowel Nicole als Nienke van dichtbij het doel niet konden vinden. MSC bleef het betere van het spel houden, combineerde goed van achteruit maar aangekomen bij het strafschopgebied van Noordscheschut ontstonden de problemen: de eindpass kwam niet aan waardoor er te weinig gevaar ontstond voor het doel. De verdediging met Marleen, Vera, Paulien en Roos, prima vervanger van Johanna, had de voorhoede van Noordscheschut prima onder controle en gingen regelmatig mee in de aanval. MSC scoorde bijna via Patricia uit een vrije trap maar 10 minuten voor rust had Dames 3 andere zorgen: de keepster had een bloedneus en mocht van de scheids niet blijven staan, dus Roos in het doel; en toen waren er nog tien. Ruststand 0 – 0.
In de rust keepster Laura weer opgelapt, het team gecomplimenteerd voor de inzet en het verzorgde voetbal en meegegeven dat ze de snelheid van Lianne beter moesten benutten.
Het eerste kwartier lukte dit ook goed en er ontstonden een aantal gevaarlijke situaties voor het doel van Noordscheschut maar mede door de goede keepster bleef de brilstand gehandhaafd, ook omdat keepster Laura twee keer goed uit haar doel kwam bij snelle uitvallen van Noordscheschut.
Pas na 25 minuten in de 2e helft kreeg MSC loon na werken. Over links een goede aanval, Nienke wordt gevonden en schuift de bal door op rand strafschopgebied naar de vrijstaande Lianne die doeltreffend kan afronden. MSC kan niet lang van de voorsprong genieten want binnen 5 minuten staat de 1 – 1 op de borden na een beoordelingsfoutje van de verdediging. De vermoeidheid, geen wissels, gaat nu toch een woordje meespelen.
Kort daarna valt Roos uit als zij in een duel ongelukkig op haar hoofd terecht komt. We zijn weer met 10. Ondanks wat omzettingen teneinde het gelijkspel vast te houden weet MSC toch nog kansen te creeëren. Circa 5 minuten voor tijd rommelt Nienke zich een weg door de verdediging, staat oog in oog met de keepster, tikt de bal rechts van de keepster en Stephanie loopt de bal verder in het doel en zorgt voor de dikverdiende maar niet meer verwachte winst 1 – 2. Er volgen nog een aantal angstige minuten voor MSC maar gescoord wordt er niet meer. Moe(uitgeput) maar voldaan werd de kleedkamer opgezocht. Dinsdagavond staat de thuiswedstrijd tegen Hoogeveen op het programma waar wij nog een appeltje mee hebben te schillen maar met de instelling van vandaag moet dat geen probleem zijn.