M.S.C. was vanaf de aftrap de ploeg die de dienst uit maakte, en dat waren ze ook wel verplicht, gezien het feit dat er 2 klassen verschil is tussen beide teams.   M.S.C. voetbalde goed samen, maar de afronding in het begin was gewoon slecht, misschien wel te gehaast. Maar ook de keepster van Emmen, hield haar doel nog schoon met een aantal goed reddingen.  Maar na een kwartier spelen maakte M.S.C. het eerste doelpunt. Een mooie slalom van Michelle Boekweg, en een prima steek pass op Malenthe Lugtmeier. Malenthe wist hier wel raad mee en scoorde beheerst de 1-0. Na deze voorsprong ging het met de kansen benutten nog niet echt super, want die kregen de dames genoeg. Maar in de 18 minuut dan toch de 2-0 van Michelle Boekweg, zouden de dames nu de smaak te pakken hebben? Nee, weer een had vol kansen, zo kreeg  Nanne Jans twee beste kansen, de één kopte ze over en de ander belande op de lat. Toch liepen de dames van M.S.C.  in de eerste helft uit naar een 7-0 voorsprong. Zo scoorde Malenthe Lugtmeier (1x) en Rachel Boekweg en Armina Besic beiden nog 2x.
In de rust werd en van doelvrouw gewisseld, Whitley Kruid nam de handschoenen over van Nicole Gelmers. M.S.C. begint wat slapjes aan de tweede helft, zo kreeg Emmen een aantal zeer kleine kansjes, dankzij de verdedigers van M.S.C.. Maar gelukkig kregen de dames van M.S.C. de wedstrijd weer snel onder controle. Want in de 49e minuut was er weer een super run van Michelle op rechts, ze liep er iedereen uit, en gaf een prima voorzet af op Nicole Gelmers. Ja ja, en onze keepster, die ook wel een aardig balletje kan voetballen, knalde de 8-0 binnen.  Emmen kon vandaag niks beginnen tegen een goed voetbalende M.S.C. De eindstand werd dan ook 20-1, ja de dames van Emmen mochten de eer nog redden van de speelsters van M.S.C.. Bij M.S.C. viel in de tweede helft vooral op Nicole Gelmers, zij scoorde er namelijk 7. Verder waren er doelpunten van Malenthe Lugtmeier (2x), Michelle Boekweg (3x) en Ramona Jepma (1x). Ook moeten we de dames van M.S.C. een compliment geven voor het feit dat ze zijn blijven voetballen, en dat niet iedereen probeerde een doelpuntje mee te pikken. Volgende week staat de zware uitwedstrijd tegen streekgenoot Vitesse’63 op het programma, aftrap om 14.30 te Koekange.