MSC begint de wedstrijd goed en zet direct druk. Veerle en Elien zoeken direct het doel op, maar Elien wordt geduwd. In de 5e minuut krijgt Viod een corner. Nicole let goed op en kan de bal wegtikken. Dan volgen er veel kansen voor MSC: Veerle schiet op doel, maar raakt hem net niet lekker. Dimi stuurt Selina weg, maar ze wordt goed verdedigd. De bal komt via Dimi, Elien en Layla bij Veerle, ze schiet, maar net te zacht. Dimi stuurt Selina nog een keer weg, ze is wel op tijd, maar schiet over de bal. Wel volgt er een corner. Nanne schiet, maar recht op de keepster. Dimi onderschept de bal nog, maar ze schiet de bal over. 19’ Weer een corner voor MSC, maar geen gevaar voor Viod. De bal komt eruit, Jentine kan nog schieten, maar het levert niks op.
Viod komt er een keer uit, er volgt een schot, maar Nicole kan makkelijk bij de bal. MSC blijft aanvallen. Er wordt goed getikt, maar het schieten op doel blijft wat uit. Jentine geeft de bal nog maar eens aan Dimi, ze schiet in de handen van de keepster. Dimi geeft de bal voor, Veerle passt hem naar Elien, ze schiet, maar de bal gaat net naast. (een paar centimeter hè Michelle?)
Na een half uur spelen maakt Viod het even spannend. Een counter, de bal komt goed voor, maar er is niemand om hem af te maken. De bal rolt wel richting de paal, maar Nicole pakt hem goed op. Elien krijgt nog een mooie kans, waar ze zelf had moeten schieten, maar de bal verdwijnt in de kluts.
34’ Corner MSC, levert niks op. Dan let MSC even niet op. Achterin is de communicatie niet goed en onze vlagger staat te slapen. De spits van Viod staat ruim buiten spel, maar ze mag doorlopen en schiet beheerst de 0-1 binnen. Flink balen! MSC stroopt de mouwen weer op. Dimi schiet op doel, maar in de handen van de keepster. Een vrije trap van MSC weet Nanne te koppen, maar net over. Het spel gaat even op en neer. Nicole coacht goed achterin, zodat het weer wat beter gaat lopen. Dimi en Elien gaan er samen uit, maar wordt buitenspel gegeven. (De vlag ging wel heel vaak de lucht in aan de overkant….) Dit was wel de kans op de gelijkmaker. 45’ Dan vanuit het niets, een prutsbal, verdwijnt in het net van MSC: 0-2. Twee kansen en twee goals, niet terecht maar wel effectief.
MSC moest deze tegenvaller even laten bezinken in de kleedkamer, maar besluit de mouwen nog verder op te stropen. Dit is goed te zien. Direct na het fluitsignaal volgen er 2 schoten op doel. Dimi loopt goed door met de bal, wordt onderuit getrokken op de rand van de 16, maar er wordt niet voor gefloten. Dan wil ze zelf revanche nemen. Ze speelt zichzelf vrij en schiet op doel, maar echt net naast. In de 50e minuut speelt Tammy de bal goed naar Veerle, ze kijkt goed en schiet beheerst de bal binnen: 1-2! Dit was even nodig! Selina weet de bal te onderscheppen, passt naar Dimi, geeft hem voor, maar hij is net te hoog voor Elien. Wel volgt er een corner, maar Nanne raakt hem net niet lekker, dus kopt hem over. Selina en Dimi gaan goed door en zetten goed druk. Selina weet de bal te onderscheppen, geeft hem mooi mee aan Dimi, maar ze schiet niet zelf… balen! Veerle kan nog wel bij, maar schiet net over.
Er wordt veel getikt, maar niemand schiet. Jentine gaat het dan maar doen, ze mag twee keer achter elkaar schieten, maar helaas niet binnen de palen. Een voorzet van Dimi is net te hoog voor Elien. Wauw wat een inzet van de dames, wat er vorige week miste is er vandaag dubbel en dwars. Maar de bal wil er nog steeds niet in! 67’ Ramona mag de plaats van Selina overnemen. Corner MSC, deze wordt over gekopt door Veerle.
72’Layla schiet maar eens op doel, te zacht. Dan weet Ramona de bal goed mee te geven aan Dimi, ze speelt zich vrij en schiet de bal in het doel: 2-2!!! Hèhè, dik verdiend! MSC ruikt de 3 punten dus gaat direct door. Een corner van MSC is net te hard. Een voorzet van Ramona wordt gedragen door de wind en komt dus niet goed uit. Nanne passt de bal nogmaals op Dimi, maar ze raakt hem niet lekker. Vervolgens wordt er wéér een overtreding gemaakt op Dimi waar weer niet voor werd gefloten. 79’ Veerle onderschept de bal nog een keer en schiet op doel, maar net naast.
Dimi stuurt Elien nog eens weg, maar net niet. Dimi lost nog een mooi schot, maar de keepster kan er helaas net bij. Dit was toch wel de kans op 3-2… Toch gaat MSC door en gaat echt voor de 3 punten. De laatste kans is voor Veerle. Een echt goede kans, maar helaas gaat de bal niet het doel in. Tot onze teleurstelling fluit de scheidsrechter voor het einde van de wedstrijd. Whitley, Tammy, Nanne en Suzanne hebben het goed gedaan vandaag onder leiding van Nicole. Goed gekeept meid! (Al was de tweede helft wel wat saai voor je…)
Dit voelde toch als een verloren wedstrijd. MSC heeft zich goed terug geknokt in de wedstrijd en had ook echt de 3 punten verdient! MSC heeft nu even rust, waar de concurrenten wel een paar keer in actie moeten komen. Het is afwachten hoe we er over twee weken voor staan.
Zaterdag 17 april is de eerste volgende wedstrijd voor de dames. Dan gaan we op bezoek bij Viboa. Voor de supporters: half 11 spelen!!
Opstelling MSC: Nicole Gelmers, Tamara de Vries, Whitley Kruid, Nanne Jans, Suzanne Fijnheer, Jentine Baaiman, Veerle Ulrich, Layla Regelink, Elien de Vries, Dimitra Theocharis, Selina Tien (Ramona Jepma 67’). Ook dank aan Irene en Marieke.
Scoreverloop:
0-1 Viod (37’)
0-2 Viod (45’)
1-2 Veerle Ulrich (50’)
2-2 Dimitra Theocharis (74’)