Ook MSC en A.V.C. hadden hier mee te maken, M.S.C. miste 6 speelsters en A.V.C. 5 speelsters. Toch konden beiden teams een elftal het veld in sturen. Het was vandaag de nummer 3 tegen de nummer 5, die beiden hun vizier op de extra promotie plaatsen richten.
M.S.C. had een prima voorbereiding, er werden nuttige oefenwedstrijden gespeeld. Zo werd er gespeeld tegen Fc Wolvega (5-0), HHC (7-0), Olde Veste (12-1), NWVV/Titan (4-1).
Maar vandaag begon het weer voor het echte werk, dus waren de meiden eigenlijk wel een beetje gespannen. Dit zag je de eerste paar minuten ook wel aan het spel van M.S.C. af, maar per minuut werd M.S.C.  sterker. Het was na 10 minuten spelen Rachel Boekweg die haar team bijna op voorsprong zette, maar haar harde schot werd gestopt door de uitstekende keepster van A.V.C. Nog geen minuut later kon A.V.C.  op voorsprong komen. Bij M.S.C. werd er aan de linker kant wat ongelukkig ingegrepen, zo kon A.V.C. richting doel van M.S.C.. Uit de voorzet van de rechterspits van A.V.C. kon de linkerspits de 0-1 binnen schieten, maar het meisje schrok denk ik van deze grote kans, want de schoot hoog over.
M.S.C. pakte na deze kans van A.V.C. het heft in handen, en er volgende een paar goede aanvallen, waar in de 15e minuut de 1-0 uit voor kwam. Dimitra Theocharis (eerder van vakantie terug gekomen i.v.m. deze wedstrijd. Klasse) kwam in bal bezit aan de linkerkant, en drong het strafschop gebied binnen en haalde beheerst uit, en schoot M.S.C. met een mooi doelpunt op 1-0. Na deze voorsprong werd M.S.C. met de minuut sterker, en kwam A.V.C.  eigenlijk goed weg, want de dames van M.S.C. vergaten de 100% kansen te verzilveren. Ook moet gezegd worden dat de keepster van A.V.C.  haar ploeg inde race hield, want zij stopte aardig wat ballen in de eerste helft. Toch moest zij in de eerste helft nog 1 keer de bal uit het net halen. Uit een prima aanval, en dito voorzet van Michelle Boekweg, scoorde Ramona Jepma een schitterend doelpunt. 2-0 was de rust stand.
Na de rust kwam er een gretig M.S.C. uit de kleedkamer, want na een schitterende voorbereidende actie van Ramona Jepma, scoorde Michelle Boekweg de 3-0. Nog geen minuut later was weer raak, Dimitra Theocharis maakte de 4-0. Hierna bleef M.S.C. goed voetballen en kreeg wederom een aantal beste kansen, die onbenut bleven. A.V.C. moest in de tweede helft zich alleen maar bezig houden met verdedigen, want de aanval kwam niet door de  verdediging van M.S.C. heen. De dames achterin hebben vandaag maar 1 kans weg gegeven, en verder werd er ontzettend sterk verdedigd.
Na ongeveer 10 minuten in de tweede helft werd Suzanne Fijnheer gewisseld, de goed speelde Suzanne was niet helemaal fit en werd door trainer Jan Mulder uit voorzorg gewisseld voor Shanna van Oosten. Shanna maakte haar debuut voor M.S.C., ze heeft in de winterstop de overstap gemaakt van De Blesse naar M.S.C.. En Shanna gaf gelijk haar visitekaartje af. Uit de snelle aanval, die over verschillende schijven ging, scoorde zij uit een voorzet van Michelle Boekweg de 5-0.  Een minuut later scoorde Michelle  Boekweg de 7-0. Zes minuten later was het  Shanna die de  voorzet op Michelle gaf, en die knalde de 6-0 binnen. Zachtjes begon mevrouw Boekweg al 10, 10, 10 te roepen met zoon Jari “van der Gijp” Boekweg.  Een paar minuten later was het “sister act” Rachel Boekweg die goed alleen door ging, en het overzicht behield en haar zus Michelle de 8-0 binnen liet schieten. Weer wisselde trainer Jan Mulder, Dimitra Theocharis die een prima wedstrijd speelde, werd gewisseld voor tweede elftalspeelster Selina Tien. En mooier kon het niet voor Selina, want haar eerste bal contact was gelijk een doelpunt. 9-0. Daarna scoorde Rachel Boekweg nog de 10-0, en Selina Tien de 11-0. Het laatste doelpunt was weer van de zussen Boekweg, maar nu was het Rachel die de 12-0 op het scoren bord mocht zetten.
M.S.C. won vandaag dik verdien, en A.V.C. mocht blij zijn dat de scoren niet veel hoger uit viel. Want dat was het enige min puntje vandaag, dat er te veel 100% kansen niet benut werden. Maar verder hebben alle dames een dikke 10 gescoord.
Volgende week staat de uitwedstrijd tegen  Muntendam , de nummer 2 op het programma. Van deze tegenstander is nog nooit gewonnen, dus wordt het volgende week maar eens tijd dat  de dames 3 punten vanuit Muntendam mee naar Meppel  nemen.