Waar het vlaggenschip van MSC-Antaris dit jaar bleef steken, daar varen de dames gestaag verder. Het eerste vrouwenteam van de club staat na twee promoties op rij, dit jaar opnieuw bovenaan. Met nog twee wedstrijden te gaan heeft de ploeg drie verliespunten minder dan de enig overgebleven concurrent HZVV 2. Bovendien hebben de MSC‘ers een veel beter doelsaldo. Een unieke trilogie ligt dus in het verschiet.
Het vrouwenvoetbal bij MSC is de laatste jaren in een stroomversnelling geraakt. Drie jaar geleden was het eerste team nog actief in de vijfde klasse. Nu staan de dames op de drempel van de tweede klasse. Trainer Edwin van der Windt maakte het succes van dichtbij mee. `In het eerste jaar stond Annet van Hal voor de groep. Ik was er toen op zaterdag ook al bij en nam vaak de trainingen van haar over.‘ Dat jaar werden de dames met overmacht kampioen in de vijfde klasse. `We hadden toen gewoon een leuke voetballende ploeg en waren te sterk voor de vijfde klasse‘.
Yvet Mijnheer maakte ook alle successen vanaf het eerste uur mee. `Ik denk dat onze kracht vooral het teamgevoel is. We hebben een enorm gezellig en hecht team en dat geeft ons wat extra‘s binnen het veld‘. De 25-jarige betreurt het dan ook dat aan het eind van het seizoen enkele oudgedienden stoppen. `Dat is jammer, omdat je al zo lang samen speelt, maar onze ploeg kan dat wel opvangen. Alle meiden die er tussentijds bij zijn gekomen, zijn altijd perfect in de groep opgenomen‘.
De wedstrijd tegen De Weide begint zaterdagmiddag om 14.30 uur.

Bron: www.meppelercourant.nl