Door zaterdag 7 mei thuis met 8-1 van Vitesse ’63 uit Koekange te winnen, hebben de dames van M.S.C.-Datell het kampioenschap officieel veilig gesteld. De ploeg van trainster Annet van Hal kan nu door geen enkele tegenstander meer ingehaald worden. Het was deze zaterdag dan ook groot feest in en om het clubhuis van M.S.C.
De superieure Meppeler dames kenden in de 5e klasse eigenlijk maar één ploeg die nog een beetje tegenstand kon bieden en dat was het tweede dameselftal van De Weide uit Hoogeveen. Deze ploeg werd thuis echter met 3-1 verslagen en heeft zelf ook nog een keer punten laten liggen door een gelijkspel. Hierdoor mogen de dames van M.S.C.-Datell met nog één wedstrijd te gaan zich nu dus officieel kampioen van de vijfde klasse noemen, aangezien er helemaal niks meer mis kan gaan.
De 8-1 overwinning van deze dag op Vitesse was een perfecte afspiegeling van het gehele afgelopen seizoen. Iedere tegenstander kreeg er flink van langs iedere wedstrijd, vandaar dat het aantal doelpunten voor ook over de 100 ligt. Doelpuntenmaaksters in de wedstrijd van vandaag waren Jolanda Kraal (4x), Marjan Woudenberg (2x), Tineke Schutte en Malenthe Lugtmeier.
In een nagesprek met Annet van Hal waarin werd teruggeblikt op het afgelopen seizoen vlogen de complimenten over tafel. “Mijn meiden hebben dit kampioenschap dik en dik verdiend. Ik ben zo ongelofelijk trots op ze. Dat mag iedereen best weten. Ik heb persoonlijk best een zwaar jaar achter de rug en de meiden hebben me daarin zeer positief gesteund en daar ben ik ze ongelofelijk dankbaar voor. Maar ook de steun van iemand als Edwin v.d. Windt heeft me veel goeds gedaan.”
De speelsters van Annet zijn naarmate het seizoen vorderde steeds verder naar elkaar toe gegroeid en over de instelling van de dames heeft ze niets dan lof. “De mentaliteit en inzet van mijn meiden zijn het gehele seizoen grandioos geweest. Ik ben zelfs van mening dat mijn fanatisme is overgeslagen op hen en dat is natuurlijk hartstikke mooi voor mij als trainer om zoiets te mogen constateren. Wat ik erg in hen waardeer is dat ze respect toonden voor het feit dat ik soms harde beslissingen moest nemen en bijvoorbeeld bepaalde dames moest passeren voor iemand die op dat moment net even wat beter was. Al met al kan ik zeggen dat de ploeg een heel hecht team geworden is en dat was in het begin van het seizoen echt niet zo. De meiden wisten donders goed dat ik maar één doel voor ogen had en dat was kampioen worden in de vijfde klasse. Maar al gauw was ik niet de enige die dat voor ogen had. Dat al mijn 16 speelsters er bijna alles voor over hadden om voor het hoogst haalbare te gaan, bleek bijvoorbeeld wel uit het feit dat ze er altijd allemaal waren bij iedere wedstrijd.”
Over de tegenstanders in die vijfde klasse had Annet niet zoveel te zeggen. “Alleen het tweede dameselftal van De Weide had nog een klein beetje in te brengen, maar daar is dan ook meteen alles mee gezegd. Alle andere ploegen versloegen wij met grote cijfers.”
Naast de al betuigde dank aan het adres van Edwin v.d. Windt wilde Annet ook nog twee andere personen hartelijk danken voor hun verdiensten. “Ik wil van deze gelegenheid gebruik maken door ook mijn leider Eric Koers te bedanken voor zijn PR-werk voor mijn team. Zo heeft hij een eigen teamsite voor de dames ontwikkeld. En waar zou ik zijn geweest zonder Albert Eissen, mijn vaste grensrechter. En verder wil ik iedereen bedanken die mij het gehele afgelopen seizoen altijd gesteund heeft. Allemaal bedankt.”
Na de allesbeslissende wedstrijd van zaterdag 7 mei barstte er eerst op het veld en vervolgens in het clubhuis een groot feest los. Een feest dat nog tot in de late uurtjes zou voortduren.
M.S.C.-Datell feliciteert trainster Annet van Hal en haar speelsters ( Lonieke Pomper, Marieke Zijlstra, Tamara de Vries, Yvet Mijnheer, Janine Kelder, Joyce Blomert, Joyce Vennik, Nienke Bonte, Tineke Schutte, Tamara Eissen, Jolanda Kraal, Marjan Woudenberg, Willeke de Boer, Whitley Kruid, Malenthe Lugtmeier en Tamar Stroop) van harte met het behaalde kampioenschap. Hulde!

Kijk voor meer foto’s van de kampioenswedstrijd en het kampioensfeest op www.mscdatell.nl/gallery/