Na een aftastend begin was het Urk wat de kans creëerde en MSC wat tegen hield. Zo kreeg Urk in de eerste 15 min. 2 opgelegde kansen 1 op 1. Het was beide keren keepster Grietje ten Hoor die won. In de 20emin. viel dan de 0-1 weer uit een situatie 1 op 1 en dit keer krulde ze de bal er knap in. De dames van MSC waren wakker geschud en namen vanaf dat moment het heft in handen. Urk werd terug gedrukt op eigen helft en de kansen werden gecreëerd. Het was met name Shanna van Oosten die steeds een prima voorzet afleverde van de linkerkant. Op dat moment leverde dat nog geen doelpunt op. In de 35emin. komt dan de dik verdiende gelijkmaker. Weer is het Shanna van Oosten die een strakke voorzet geeft, een sterk spelende Selina tien komt voor de keepster zij lijkt hier van te schrikken en mist de bal. Door druk te houden wordt de bal uiteindelijk in eigen doel gewerkt. Hierna gaat MSC op zoek naar meer, het creëert ook kansen maar de bal gaat er nog niet in. De ruststand wordt bereikt met een 1-1 op het score bord. In de eerste helft wordt Vera Sieltjes gewisseld voor Anouk blom die niet meer verder kon.

In de 2e helft een leuke helft met kansen voor beide ploegen, waarbij gezegd kan worden dat MSC de gevaarlijkste ploeg was. We moeten wachten tot de 55e min. voor dat de 2-1 valt het is Dimitra Theocharis die nadat ze de bal krijgt aangespeeld een individueel actie maakt. Als zij zich zelf vrij heeft gespeeld schiet ze bal in de verre kruising. De keepster is hierbij kansloos. Echt grote kansen creëert Urk daarna niet meer. Het wordt in de 80e min. zelfs 3-1 nadat Dimitra Theocharis drukt uit oefent op de verdediging. Zij kan de bal onderscheppen na te zwak inspelen van de keepster en kan hierna eenvoudig scoren. Laura Katoele komt er in de 2 helft in voor Irene Rodemond en Myrthe Lugtmeier komt er in de 70emin. voor Anouk Blom in. Met nog 3 wedstrijden te gaan lijkt een plek bij eerste 5 de dames niet meer te kunnen ontgaan. Volgende week spelen de dames voor de beker in de tussen ronde. VVAK uitkomend in de 4e klasse komt dan op bezoek in Meppel aanvang 12.30u. Hopelijk kunnen de dames dit volhouden en zich ook voor de beker een ronde verder plaatsen.