Zaterdag 31 maart 2007 stond de streekderby tegen Staphorst Dames 1 op het programma, voor beiden teams een hele belangrijker wedstrijd. Beiden teams zitten nog vol op in de race om het kampioenschap, voor Staphorst telde vandaag alleen maar winst, bij verlies haken ze af om de titel. M.S.C. Antaris had nog iets goed te maken, de uitwedstrijd werd door de dames zelf uit handen geven. We begonnen dan ook zeer fel aan de wedstrijd, gelijk druk op de verdediging van Staphorst. M.S.C. Antaris had ook in de eerste 10 minuten al op een 2-0 voorsprong moeten staan, zowel Jolanda Kraal als Rachel Boekweg was niet zo gelukkig in het afronden. Het was M.S.C. Antaris dat ook op een 1-0 voorsprong kwam. Een goede voorzet van Grietje ten Hoor, werd netjes afgerond door Priscilla Vuyk. Alleen was Priscilla vergeten dat ze niet meer bij M.S.C. Antaris voetbalt, want zij passeerde haar eigen keepster.
Maar lang konden we niet genieten van de voorsprong, want de dames van Staphorst gingen gelijk vanaf de aftrap in de aanval. Bij M.S.C. Antaris werd er even niet goed opgelet, en zo kon Staphorst 1-1 maken. Jammer was alleen dat hij goedgekeurd werd, want de speelster van Staphorst stond duidelijk in buitenspel. M.S.C. Antaris zette gelijk weer druk naar voren, in één zo’n aanval werd Grietje ten Hoor in het zestienmetergebied door Priscilla Vuyk. Veerle Ulrich nam deze, maar helaas schot ze naast. We gingen dus ook de rust in met een 1-1 stand, eigenlijk had M.S.C. Antaris voor de pauze op een ruime voorsprong moeten staan. Na ongeveer 6 minuten pauze, de scheidsrechter had er zin in, begon M.S.C. Antaris sterk aan de tweede helft. Grietje ten hoor paste prefect op de diep gaande Michelle Boekweg, en die wist er wel raad mee. Heel koel maakte zij de verdiende 2-1 voor M.S.C. Antaris. In de tweede helft werd wel duidelijk dat M.S.C. Antaris de veel betere ploeg was, en dat Staphorst achterin Alja Visscher miste, zij was in de eerste helft uitgevallen door een blessure. In de 70ste minuut werd Michelle Boekweg de diepte in gestuurd, door een goede pass van Whitley Kruid. Michelle kon daar door alleen op de keepster af, alleen redde de keepster in eerste instantie. Maar met een geluk kwam de bal toch weer bij Michelle, en die scoorde 3-1 voor M.S.C. Antaris. De wedstrijd was nu wel gespeeld, Staphorst kwam er niet meer uit en M.S.C. Antaris ging niet best om met de kansen. Vijf minuten voor tijd ging Janine Kelder goed door en kwam alleen voor de keepster. Jammer voor Janine ging haar schot hoog over, deze had zeker een beter loot verdiend. Jolanda Kraal kreeg de laatste kans van de wedstrijd, maar zij had geen kracht meer om te schieten, zo bleef het dus 3-1 voor M.S.C. Antaris. Het was een zeer spannende wedstrijd, wat eigenlijk kwam door M.S.C. Antaris omdat de kansen niet werden af gemaakt. Maar M.S.C. Antaris heeft verdiend gewonnen, en blijft hier door in de race om het kampioenschap in de derde klasse. Staphorst en Rouveen zijn beiden uitgeschakeld voor de titel.