De dames van M.S.C. Antaris moesten zaterdag afreizen naar het verre Stadskanaal, tegen het lastige SPW. SPW is de afgelopen 2 jaar net als M.S.C. Antaris achtereen kampioen geworden, ze willen dan ook het dames voetbal op een hoger plan brengen binnen de club. De hoofdsponsor heeft dan ook 20.000,00 euro beschikbaar gesteld voor 5 jaar, dat is per jaar 4.000,00 euro voor alleen het dames voetbal. Daar kunnen wij als dames van M.S.C. Antaris alleen maar van dromen.
M.S.C. Antaris begon de wedstrijd goed, er werd lekker fel druk naar voren gezet en kleine kansjes deden zich voor. Maar ook SPW speelde sterk, en was soms heel gevaarlijk met hun snelle aanvallen. Na ongeveer 15 minuten zette Nanne Jans een aanval op, zij speelde Veerle Ulrich aan die op haar buurt de diep gaande Tineke Schutte aanspeelde. Tineke trok door tot ongeveer zijkant zestienmeter, en gaf een perfecte voorzet op Michelle Boekweg, deze kon mooi bij de tweede pal binnen koppen. Een 1-0 voorsprong voor M.S.C. Antaris. Daarna kreeg M.S.C. Antaris het wat moeilijker, de jonge meiden van SPW gingen druk zetten en kregen aardig wat kansen. Onze verdediging had de handen vol aan de dames van SPW, voor ons dan ook onbegrijpelijk dat deze ploeg zo laag staat. Het was dan ook net voor de pauze dat hun inzet beloond werd, een snelle aanval werd door M.S.C. Antaris niet goed verwerkt, zeg maar helemaal niet verwerkt. Hierdoor kon de speelster van SPW de 1-1 aantekenen. In de rust werden twee dames gewisseld, en werden er wat omzettingen gedaan. We begonnen dan ook veel beter in de tweede helft, een feller M.S.C. Antaris, die weer voor elke meter wou knokken. Ook SPW bleef sterk voetballen, al werden er door hun redelijk wat overtredingen gemaakt. In de 70e minuut kwam M.S.C. Antaris via rechts opzetten, Marjan Winter-Woudenberg kapte 3 speelsters van SPW uit en schot op de goal. Maar haar schot werd geblokt, gelukkig was daar Michelle Boekweg die pikte de bal weer op en scoorde de 2-1 voor ons.
SPW ging hierna nog meer druk zetten op de verdediging van M.S.C. Antaris , maar deze stond in de tweede helft als een huis. Onze keepster Lonieke had het drukker met de bal halen, dan de bal tegen houden. SPW heeft namelijk geen ballenvangers achter hun doelen. 4 minuten voor tijd gooide Michelle Boekweg de wedstrijd op slot, door goed stoor werk kon zij de 3-1 maken. Zonder ook maar een minuut bij te trekken, floot de scheidsrechter na 90 minuten voor het einde, en gingen de drie punten mee naar Meppel. Gezien de tweede helft een verdiende overwinning. Volgende week staat er weer een zware wedstrijd op het programma, dan moeten we naar CSVC uit Coevorden.