Natuurlijk wilde FB hun fout van vorige week goedmaken, dus gemakkelijk zo het niet worden.
De dames gingen vol goede moed op pad. Onderweg al een goede sfeer, moesten genieten van de omgeving, goede muziek en oppassen voor het nieuwste soort flitspalen. (Nee D. je was niet de enige, ook ene E.vd.W was op de rem getrapt bij die buis)
In Emmeloord speelden we sinds een lange tijd weer op natuurgras. Helaas lag het veld er niet echt mooi bij, veel pollen en gaten, maar daar hebben beide teams natuurlijk mee te maken.
De eerste tien minuten werd er voornamelijk op het middenveld gespeeld. FB kreeg wel een vrije trap en een corner, maar deze werden goed weggewerkt door Grietje en Jentine. Er wordt goed gecoacht onderling, onder andere door Layla en Nanne.
(Ondertussen kwam onze sponsor onze mannen Jan en Edwin verblijden met zelfs een sponsorpet.)
In de 16e minuut had MSC een mooie aanval, maar de bal werd onderschept en FB kan counteren. Eén van onze verdedigers zit mis en dus kan de spits van FB doorlopen en schieten op doel: 1-0.
Nu komt MSC er wat vaker uit. Een vrije trap volgt na een overtreding op Suzanne. Nanne schiet, maar de keepster kan er helaas bij.
FB krijgt enkele kansen door twee corners (naast en weggewerkt door Grietje) en een vrije trap wegens gevaarlijk spel. Jenti je bent gewoon te lenig;) Deze vrije trap worde eerst naast getikt door Grietje, dus volgt er een corner. Hierbij knallen 2 dames hard met de hoofden tegen elkaar aan… Dat klonk niet best. Gelukkig konden beide dames door.
Er waren nog wel wat mooie aanvallen, maar erg spectaculair was de eerste helft verder niet.
Na de thee kwam MSC goed uit de kleedkamer. Tammy mocht Whitley haar plaats overnemen en Selina kwam er in voor Elien.
Eerst werd Jentine goed de diepte in gestuurd, maar de keepster van FB was helaas net iets eerder.
In de 53e minuut is er een aanval van FB. Grietje let goed op, komt op tijd uit en kan de bal een peer naar voren geven. De verdediging van FB verkijkt zich hierop, maar Dimitra is scherp. Ze loopt goed door, omspeelt de keepster en schiet de bal mooi bekeken, beheerst in het doel! 1-1!!!
Nu wordt het wel wat onrustig in het veld. FB krijgt een aantal aardig kansen, net naast, redding van Grietje en schot op de paal van nr 6 die het spel bepaald voor FB. Veerle, die helaas op de bank moest zitten wegens een blessure, gaf al aan dat het echt geen mooi voetbal was om te zien, maar de dames van MSC bleven wel hard werken.
Een kwartier voor tijd komt nr 6 weer door de verdediging van MSC en schiet op het doel, Grietje redt. Het schot dat volgt uit de corner gaat op een onverklaarbare wijze van heel dicht bij over, maar MSC komt hier wel goed weg. Toch hoopten wij dat het punt dat we zo graag wilden hebben konden behouden…
Helaas komt MSC er niet echt meer uit en er sluipen foutjes in en geeft MSC de wedstrijd binnen 5 minuten weg. In de 77e minuut gaat er weer iets mis in de verdediging bij MSC en FB kan profiteren: 2-1. Direct daarop volgt ook de 3-1. Onze keepster zit goed mis, dus kan de spits van FB intikken. Wat een anti climax!!! FB weet nog één keer de paal te raken, maar al vrij snel fluit de scheidsrechter af.
Het was wel een korte wedstrijd vandaag, 44 min eerste helft, ondanks de nodige blessures en een rust van 12 minuten.
Helaas gaan de dames van MSC dus zonder punten naar huis, maar voor de vechtlust verdienen ze wel een compliment.
Dames 2 en 3 hebben ook goed gespeeld wat ik begreep. Dames 2 wint met 6-0 van Vitesse Da2 en Dames 3 speelt gelijk tegen HZVV Da3, 2-2.
Volgende week spelen wij thuis om 14.30 tegen Wardy voor de beker.

Opstelling MSC: Grietje ten Hoor, Yvet Mijnheer, Whitley Kruid (Tamara de Vries), Joyce Bloemert, Suzanne Fijnheer, Elien de Vries (Selina Tien), Nanne Jans Layla Regelink, Jentine Baaiman, Dimitra Theocharis en Nicole Gelmers.