De eerste wedstrijd tegen ONS in Sneek was geëindigd in een 4-3-overwinning voor de thuisclub. MSC had dus wat recht te zetten tegen de gasten uit Sneek; een zeer goed voetballende ploeg en altijd een enorm lastige tegenstander voor de Meppeler dames.

Het voetbal in de eerste helft was van een bedroevend niveau; althans van Meppeler zijde. ONS Sneek was veel beter en dicteerde het spel volledig. Bij MSC ging veel verkeerd en er werd gevoetbald zonder passie. Vanaf het eerste moment nam ONS Sneek het heft in handen en zette de Meppeler defensie zwaar onder druk. Hetgeen al na 5 minuten leidde tot een voorsprong voor de gasten. Een dieptepass werd van richting veranderd en MSC-goalie Grietje ten Hoor, die daardoor op het verkeerde been stond, werd kansloos gepasseerd. 0-1 voor de gasten uit Sneek.

MSC probeerde krampachtig in haar spel te komen, maar het kwam niet verder dan een terecht afgekeurd buitenspeldoelpunt. De dames uit Sneek bleven daarentegen met goed combinatievoetbal voortdurend gevaar stichten in de Meppeler afweer. Een vlammend afstandsschot net naast en een bal op de lat waren de  voorbode van een grotere voorsprong voor ONS Sneek.  In de 15e minuut viel dan ook deze zeer verdiende treffer.  Een vrije trap draaide het 16-meter gebied in en een Sneker aanvalster kon eenvoudig de 0-2 te scoren.

Na de aftrap volgde één van de sporadische Meppeler aanvallen en de bal kwam in de 16 meter voor de voeten van Dimitra Theocharis. Zij kapte haar tegenstandster knap uit en scoorde vrij voor de keepster de aansluitingstreffer.

Na deze treffer kon MSC nog niet echt in haar spel komen. Via de rechterflank kwam Malenthe Lugtmeier enkele keren gevaarlijk door, maar verder dan enkele dreigende voorzetten leidden deze aanvallen niet.

ONS Sneek bleef daarentegen wel gevaarlijk en maakte dankbaar gebruik van het slechte spel van MSC. Uit een snelle aanval van ONS Sneek volgde de zeer verdiende 1-3  voorsprong. Een lange bal viel achter de verdediging van MSC en werd vrij simpel afgerond. Dit was ook de ruststand, waarbij MSC heel blij mocht zijn dat ONS Sneek zeer slordig omging met de kansen.

De eerste 5 minuten van de tweede helft waren cruciaal voor het verdere verloop van de wedstrijd. ONS Sneek ging door met aanvallen en had na 5 minuten een geweldige kans op de waarschijnlijk alles beslissende 1-4. Keepster Grietje ten Hoor bracht echter prima redding op een gevaarlijk   schot vanuit een zeer kansrijke positie. MSC antwoordde met een snelle tegenaanval. De bal kwam bij Michelle Boekweg en zij bediende Malenthe Lugtmeier op maat in het strafschopgebied van ONS Sneek. Tegen haar fantastische lob had de ONS-keepster geen antwoord; 2-3. En MSC was weer helemaal terug in de wedstrijd.

Na nog een gevaarlijke kopbal van ONS Sneek was het de Meppeler ploeg die de wedstrijd verder dicteerde. Met inzet en beleving werd ONS Sneek onder druk gezet. Dit leidde in de 8e minuut al tot de gelijkmaker. Een bal op rechts werd uitstekend door Dimitra Theocharis onder controle gebracht en uit haar perfecte pass scoorde Michelle Boekweg beheerst de gelijkmaker.

Deze treffer gaf de Meppeler ploeg vleugels en met het inbrengen van Armina Besic op het middenveld nam de druk van MSC toe. Daar waar ONS Sneek in de eerste helft een aantal grote kansen liet liggen, liet ook MSC nu veel kansen liggen.  Inzetten van Michelle Boekweg, Dimitra Theocharis en Malenthe Lugtmeier werden gestopt door de Sneker keepster of gingen net naast of over.

Uit een van de schaarse aanvallen van ONS Sneek volgde in de 35e minuut een snelle counter van MSC.  Michelle Boekweg ontving de bal op de middenlijn en liet zien waarom zij topscoorder van MSC is. Met een lange sprint liet zij de verdedigster van ONS Sneek achter zich en scoorde alleen voor de keepster heel beheerst 4-3 voor de Meppeler formatie.

Nadat MSC nog een prima kans had om te scoren – Malenthe Lugtmeier wist alleen voor de keepster net niet tot scoren te komen –  zette ONS Sneek nog een keer aan voor een slotoffensief. Hetgeen vlak voor tijd resulteerde in een geweldige kans op de gelijkmaker. Na een gevaarlijke aanval maakte Rachelle Boekweg een overtreding op een Sneker aanvalster. De toegekende vrije trap werd schitterend ingeschoten maar ook fantastisch door keepster Grietje ten Hoor tot corner verwerkt.

Dit was ook het laatste echte wapenfeit van deze wedstrijd. Even later floot scheidsrechter Koster af en was MSC de enigszins gelukkige winnaar van dit boeiende en zeer verrassende duel. Verrassend omdat na de eerste helft niemand meer geloofde in een Meppeler overwinning.

Volgende week kan MSC zich plaatsen voor de volgende rond van de KNVB-Beker. Hiervoor moet wel in Hoornaar het tweede team van Stedoco worden verslagen.