Iets over zeven begon de wedstrijd, en het is misschien wel een M.S.C. kwaaltje, maar M.S.C. begon zeer zwak aan de wedstrijd. Dit was bij Heerenveense Boys het tegenover gestelde, deze dames zaten over zeer kort op en zette gelijk druk naar voren. M.S.C. mocht blij zijn dat hun spitsen niet scherp waren, anders hadden de Meppelers snel op achterstand gestaan. Opeens hadden de dames van M.S.C. even een opleving en werd er door M.S.C. druk gezet naar voren en kwamen de ballen ook beter aan. Het ging zo goed dat de dames van M.S.C. op een 0-1 voorsprong kwamen. Uit een goed opgezette aanval scoorde Veerle Ulrich met een mooi schot de 0-1.
Zouden de dames van M.S.C. de lijn door trekken? Helaas het niveau zakte weer ver weg, ballen werden in het wild weg geknald, of half geraakt of zelfs helemaal niet geraakt. Heerenveense Boys daarin tegen bleef knokken voor elke meter, en waren zeer gevaarlijk in de counter. Maar hun schoten werden of gestopt door de weer goed keepende Nicole Gelmers of ging hoog over. Toch kwamen de dames van Heerenveese Boys verdiend in de 26 ste minuut op 1-1. Nicole kwam bij een uittrap buiten het strafschopgebied, en dus vrije trap Heerenveense Boys. Deze werd goed binnen geschoten door de speelster van Heerenveense Boys.
Gelukkig voor de vele toeschouwers uit Meppel en omgeving begon M.S.C. weer een beetje te voetballen en was Veerle Ulrich die M.S.C. bij de hand nam. Want door een schitterende solo en een mooie boogbal, bracht zij M.S.C. weer aan de leiding 1-2. Een minuut later had Dimitra Theocharis M.S.C. op een 1-3 moeten zetten, maar haar zwakke lob werk gekeerd door de Heerenveense keepster. Maar een paar minuten later werd er uit de corner van Dimitra gescoord, en weer door Veerle Ulrich die dus een echte onvervalste hattrick maakte. Dit was ook gelijk de rust stand.
Na de thee kwam er gelukkig een wat feller M.S.C. uit de kleedkamer en werd er door de meiden ook wat beter gevoetbald. Heerenveense Boys was een beetje uitgeraasd, en kon geen vuist meer maken, al kwamen ze in de tweede helft zo af en toe nog gevaarlijk door. Maar keepster Dimitra Theocharis hield de tweede helft met katachtige sprongen de nul.
M.S.C. kreeg ook nog een aantal kansen, zo had Marieke Zweers een goeie kopbal, maar de keepster van Heerenveense Boys maakte een schitterende redding. Later had Selina Tien ook een mogelijkheid om de 1-4 te maken, maar zij maakte de verkeerde keus. In plaats van een schuiver of de keepster omspelen, koos ze voor een lob.
De dames van M.S.C. zullen a.s. zaterdag uit een ander vaatje moeten tappen, want als zo als vanavond voetballen tegen TKB 2, dan krijgen de dames een zeer zware middag in Groningen.

Maar ja M.S.C. is weer een ronde verder in de beker, en nu maar hopen op gunstige loting.
Opstelling M.S.C.
Nicole Gelmers, Whitley Kruid, Tammy de Vries, Nanne Jans, Suzanne Fijnheer, Veerle Ulrich, Marieke Zijlstra (Irene Rodermond), Jentine Baaiman (Marieke Zweers, Selina Tien, Layla Regelink en Dimitra Theocharis.
Scoren verloop:
12e 0-1 Veerle Ulrich
26e 1-1 Heerenveense Boys
37e 1-2 Veerle Ulrich
42e 1-3 Veerle Ulrich