Bert Laan, trainer van SC Genemuiden was zaterdag al een aandachtige toeschouwer bij de wedstrijd MSC Dames – SC Rouveen. Bert zal zijn strijdplan wel klaar hebben gehad, maar het was vanaf het begin dat M.S.C. de lakens uitdeelde. Gelijk in de eerste minuut een grote kans van Michelle Boekweg die net naast schoot. Maar de 1-0 kwam niet lang daar na. De sterk speelde Ramona Jepma gaf een goede pass op de diep gaande Michelle Boekweg, en die weet wel raad met zo kans. 0-1 doelpuntenmaker Michelle Boekweg. Nog geen 2 minuten later was het Michelle Boekweg die knap voor gaf, en nu was het Ramona Jepma die bij de tweede paal binnen kopte, 0-2. Genemuiden kwamen haast niet in het spel voor, op de 20e minuut na. Er werd een bal diep gegeven, en bij MSC werd er niet goed weg gewerkt, en zo kon Genemuiden met een rolletje de 1-2 scoren. Na de aansluitingstreffer, zakte M.S.C. wat weg, maar ook dan nog heeft Genemuiden de kracht niet om hier gebruik van te maken. Gelukkig pakte de dames van MSC na ongeveer 10 minuten de draad weer op, waar men de wedstrijd mee begon: goed voetbal. Zo schoot Andrea strak op het doel, maar deze ging helaas net over. Na ongeveer 35minuten was het weer raak, Malenthe Lugtmeier geeft een goede steekpass op Michelle Lugtmeier en die ronde weer knap af, 1-3. Nog geen twee minuten later was het weer andersom, Michelle een prima voorzet op Malenthe Lugtmeier en zij scoort de 1-4. Vlak voor de rust pakt ook Armina nog even haar doelpuntje mee, zij schiet nummer 5 van dag binnen, 1-5. Zo dat is lekker om zo de rust in te gaan, alleen niet voor Bert en zijn dames. Want de dames van M.S.C. hebben er nog steeds heel veel zin in, dus zijn ook niet in de tweede helft af te stoppen door de dames van Genemuiden. Gelijk gingen de meiden door waar ze in de eerste helft mee gestopt waren, goed voetbal. Het werd ook vandaag de 35 minuten van Dimitra Theocharis in de tweede helft. Deze dame die aardig in vorm is, scoorde de tweede helft namelijk 4 goals, en allemaal van wereldklasse.
De dames van M.S.C. kunnen met een goed gevoel naar de volgende tegenstander, a.s. zaterdag Staphorst uit. Bij winst is M.S.C. poule winnaar, en dus door naar ronde nummer twee.