Zo ook zaterdag. MSC begon lekker fel aan de wedstrijd en creëerde gelijk al kansen. Zo ook in de 7de minuut, een goede aanval via Michelle Boekweg en Dimitra Theocharis, waarna Rachel Boekweg hard uithaalt en de keepster van Hunsingo knap de bal naaste tikte. M.S.C.  liet zien dat ze vandaag de punten graag in Meppel wilde houden, ze lieten de dames van Hunsingo niet in hun spel komen. M.S.C. had veel pech, of de keepster van Hunsingo stond de M.S.C. aanvallers in de weg. Zo ook toen Michelle Boekweg de diepte werd ingestuurd, en zij goed uithaalde, maar de keepster de bal net naast tikte. Ook een super snelle aanval via Dimitra Theocharis had meer verdiend, maar haar schot ging net voor langs, een aantal minuten later een prima schot van Dimtra die op de lat eindigde. Zo waren er meer kansen voor M.S.C.,en  Hunsingo kon tot dat moment alleen maar blijven hopen dat de bal er niet in zou gaan. Vlak voor rust, haalde Rachel Boekweg uit het niets een keer uit, maar ook deze bal ging net naast. Zo gingen de dames dus rusten met een 0-0 stand.
Na de thee ging M.S.C. verder waar ze mee gestopt waren voor de rust, kansen creëren. Gelijk in de eerste minuut was het bijna raak, een schot van Dimitra Theocharis leek binnen te gaan vallen. Maar de keepster van Hunsingo had het engeltje van Hans van Breukelen geleend, want ook nu ging hij via de lat achter. De meiden van M.S.C. lieten hun koppies niet hangen, en bleven goed voetballen met goed samenspel, op zoek naar de voorsprong. In de 55ste minuut stuurde Dimitra met een prima Michelle de diepte in, die zo kon door lopen op het doel van Hunsingo. Met een goed schot passeerde zij de keepster en leek de bal het doel zo in te rollen, maar hij rolde vrij traag. Maar de goed mee gelopen Malenthe Lugtmeier knalde hem op de doellijn binnen, eindelijk de voorsprong 1-0. Helaas na de 1-0 zakte M.S.C. wat weg, rommelig voetbal, verkeerde passes, waar je eigenlijk zou verwachten dat we gelijk de 2-0 en 3-0 zouden gaan maken. Maar toch kwam er af en toe een goede aanval uit de hoge hoed. Zo was het Dimitra Theocharis die een prima schot loste op het doel van Hunsingo, maar de keepster tikte hen schitterend over. Het was 10 minuten voor tijd zelfs even schrikken. Hunsingo kwam met een zeer snelle counter vrij gemakkelijk door de verdediging van M.S.C. heen, en de spits van Hunsingo leek de 1-1 binnen te gaan schieten. Ze had en keepster van M.S.C. ook al omspeeld, maar tot grote vreugde van M.S.C. schot ze naast. In de 40ste minuut was er de sister act Boekweg, Rachel Boekweg gaf een prima pass op haar oudere zus Michelle, die daar door vrij voor de keepster kwam te staan en heel beheerst de 2-0 binnen schoot. Vlak voor tijd schoot Dimitra nog maar een keertje op de paal, en dat was vandaag de derde keer vandaag, zij had vandaag wel wat meer geluk verdient. De goed fluitende scheidsrechter van ‘t Zand floot voor het einde en zo bleven de 3 punten mooi in Meppel, waar ze ook thuis hoorde. Gezien het wedstrijdbeeld een verdiende overwinning voor M.S.C., misschien wel mede door de sinaasappel schijfjes van de Heer Maas in de rust? Volgende week gaan we bij promovendus M.K.V. ’29 op bezoek in Leeuwarden.