MSC begon voortvarend aan de wedstrijd en probeerde HTC onder druk te zetten en kreeg enkele kansen. Afstandschoten van Nicole Gelmers en Veerle Ulrich waren echter net niet gevaarlijk genoeg. Na de openingsfase kwam HTC wat beter in de wedstrijd en kreeg ook enkele kansen. De grootste kans kregen de gasten in de 16e minuut toen een aanvalster van HTC door de Meppeler defensie soleerde, maar haar inzet ging rakelings naast. Het spel golfde op en neer en de ploegen waren behoorlijk aan elkaar gewaagd. Met de betere kansen voor MSC. Een schot van Alberdine Heuvelman ging na een fraaie combinatie naast. HTC bleef door de snelle aanvalsters voorin zeer dreigend, maar de Meppeler verdediging was met name in de eerste helft zeer alert. Een gevaarlijke voorzet van HTC kon op het laatste moment door Whitley Kruid tot corner verwerkt worden. MSC behield enigszins het overwicht en kreeg nog enkele goede mogelijkheden in de eerste helft. Schoten van Malenthe Lugtmeier, Dimitra Theocharis en Nicole Gelmers werden door de Zwolse keepster onschadelijk gemaakt of gingen net naast of net over. Met een 0-0 stand brak de rust aan en konden de Meppeler dames op een goede eerste helft terugkijken.
HTC begon de tweede helft zeer sterk en liet met goed voetbal zien waarom zij op de 2e plaats in de eerste klasse B staan. Zij zetten de Meppeler dames behoorlijk onder druk en op tal van posities werden de Meppeler dames overlopen. Zij mochten van geluk spreken dat zij niet op achterstand kwamen. Zo ging een gevaarlijke vrije trap van HTC net over en keepster Grietje ten Hoor bracht op  geweldige wijze redding op een schot van een Zwolse aanvalster; zij kon een inzet van zo’n  5 meter uit de hoek ranselen. MSC kon niet meer overtuigen zoals in de eerste helft en liep een beetje achter de feiten aan.
Wel kregen de Meppeler dames door individuele acties nog 2 geweldige kansen. Na een prachtige actie en een dito voorzet van Malenthe Lugtmeier verdween een inzet van Dimitra Theocharis net naast de kruising. Even later kon dezelfde speelster nagenoeg alleen voor de HTC-keepster verschijnen, maar haar inzet werd op het allerlaatste moment geblokt door de Zwolse keepster.
De Zwolse dames kregen nog enkele zeer goede scoringskansen. Een dreigende situatie ontstond nadat de scheidsrechter een foute uitleg van de spelregels gaf. Na een doeltrap werd de bal voor de 16-meter lijn door een MSC-verdedigster op keepster Grietje ten Hoor teruggespeeld. De scheidsrechter gaf tot ieders verbazing een vrije trap op de 16 meter, daar waar hij de doeltrap had moeten laten overnemen. Gelukkig voor MSC belandde de vrije trap vanuit deze gevaarlijke positie in de handen van keepster Grietje ten Hoor. Halverwege de 2e helft verdween het tempo wat uit het spel van HTC en gaf MSC de gelegenheid zich wat te herpakken. HTC kreeg nog een enorme kans op de voorsprong, maar strandde weer op Grietje ten Hoor. Zij moest nog één keer al haar talenten aanspreken na een goed uitgespeelde aanval van HTC. Een aanvalster van HTC kwam alleen voor de Meppeler goal, maar door wederom fantastische redding van Grietje ten Hoor kon het schot van dichtbij aanvalster onschadelijk gemaakt worden. De laatste kans van de wedstrijd was nog voor MSC. Uit een corner kopte Shanna van Oosten in, maar haar inzet werd geblokt door de verdediging van HTC. Even later floot de scheidsrechter af en daarmee werd het gelijke spel een feit.
De Meppeler dames waren uiteindelijk zeer tevreden met het behaalde punt en gelet op de wedstrijdwas dit ook de meest terechte uitslag. Waarbij opgemerkt dient te worden dat keepster Grietje ten Hoor met enkele spectaculaire reddingen enorm veel heeft bijgedragen aan het Meppeler punt.
Met nog 3 wedstrijden te gaan is het verblijf in de eerste klasse bijna veilig gesteld. Over twee weken staat de zeer lastige uitwedstrijd tegen koploper VIOD op het spel. Deze eveneens in de eerste klasse debuterende ploeg staat met kop en schouders boven aan en kan a.s. zaterdag kampioen worden in de uitwedstrijd tegen HTC. Mocht dat niet het geval zijn, dan kan VIOD in de thuiswedstrijd tegen MSC kampioen worden.